0

One of our SharePoint 2013 Production server is updated & its Framework updated to 4.6.1

Now Service Message Broker service status is starting which not allows us to start, stop & Restart, cause SharePoint 2013 workflows not working on Prod server. enter image description here 

As per research I found that windows is updated we need to update Service bus 1.0 to 1.1 as well. I download update of Service bus from this link. When I run the setup it gives me error: An unexpected internal error has occurred

Kindly advice.

0

I faced this issue before during trying installing SharePoint 2013 prerequiests on a server that has .Netframework 4.6.1 installed . and I replacyed the SVRSETUP.DLL file as mentioned at Microsoft support and the issue has been solved successfully.

But in your case, Framework 4.6.1 has been installed on a server that have already SharePoint installed.

So in this case, you need to do the following :

  • Ensure you have rebooted since the installation of .NET 4.6.1 so that further management can occur.
  • Stop all running services related to your product.
  • Try to uninstall .Netframework 4.6.1 as mentioned here
  • Run SharePoint configuration wizard on all sharepoint servers within the farm.

For more details check Uninstall .NET Framework 4.6.1 if you are installing older Microsoft Products - Exchange - SharePoint - Office Web Apps

Note: Regarding the Internal error when you tried to install Cumulative Update for Service Bus 1.0 (KB2799752), this is because of the service bus 1.0 maybe not installed.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.