2

I am using a "Link to Document" content type in a document library (SP2013 Foundation) and the behavior is weird...when I select NEW/Link to Document, I am prompted to "Choose a file", as if using a Document content type, rather than just prompting for a URL and text as expected.

Content Type

Adding Document, when it should be just a link

Any ideas?

  • Okay, I found the solution...somehow the "Link to Document" content type TEMPLATE had been blanked out. I changed it back to "/_layouts/15/NewLink.aspx" and all is well!. – user63362 Jan 17 '17 at 7:24
1

Okay, I found the solution...somehow the "Link to Document" content type TEMPLATE field had been blanked out. I changed it back to "/_layouts/15/NewLink.aspx" and all is well!

0

Have you set the "Link to Document" content type as the default content type on the Document library? If not, set as default and you should be prompted to enter a URL instead of a file. You can also select the new "Link to Document" content type from the "New Document" button on the ribbon menu.

If this doesn't work, have you tried removing and adding the content type?

  • It is not meant to be the default...I am using the NEW button on the menu. I have just tried removing and re-adding the Content Type...same behaviour. Thank you, but not solved yet. – user63362 Jan 13 '17 at 1:02

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.