5

Alex, Please verify and check the following sections: System Settings > Manage Services on Server Ensure that "Web Analytics Data Processing Service" and "Web Analytics Web Service" is running Monitoring > Review Job Definitions Change the service to "Microsoft SharePoint Foundation Usage" Make sure the "Microsoft SharePoint Foundation Usage Data ...


3

The best way to resolve these particular ones is to delete the health alert from the list and then force the Health Analyzer Rules to run. $TimerJobName = "Health Analysis Job" $TimerJobs = Get-SPTimerJob | where { $_.DisplayName -match $TimerJobName} foreach($TimerJob in $TimerJobs) { Write-Host "Running:" $TimerJob.DisplayName $TimerJob.RunNow() ...


3

I was able to fix this by removing the old versions of the page that referenced the web part. I restored version 1 created by the system account. Then it gave me a warning saying that it didn't use the right template and I needed to click okay to fix it. After that, I went into page history, versioning, and removed all the older versions. Then I went ...


3

I solved cleaning the recycle bin for the site collection. (the files are still stored in the contentDB until the recycle been is empty). (Get-SPSite http://mySite).RecycleBin.DeleteAll()


3

Or you should not worry about the ID whatsoever and do the following: $upap = Get-SPServiceApplicationProxy | ? {$_.typename -eq "User Profile Service Application Proxy"} Add-SPProfileLeader -ProfileServiceApplicationProxy $upap -Name "Domain\Username" This however assumes that you have a single user Profile Service application proxy. This also assumes ...


2

You can use a PowerShell script to manually specify the leader, using the following code from this blog: $upaProxy = Get-SPServiceApplicationProxy 7643a5c2-a6ae-49eb-8ba0-de2f32a890ba Add-SPProfileLeader -ProfileServiceApplicationProxy $upaProxy -Name "contoso\davism" Of course, you would need to substitute the correct application proxy ID and username. ...


2

I always use the following script to remove missing server side dependencies: <# Author: Benny Skogberg 2013-03-22 1. To run the script - add your GUID on the last line of this script Central Admin MissingWebPart Class. Example: [MissingWebPart] WebPart class [a3d13f93-34f0-6392-a3e9-1af313264105] 2. Add your ...


2

http://sharepointsoldiers.wordpress.com/2013/04/22/sharepoint-2013missing-serverside-dependencies/ I had the same problem, eventually i did found this that helped me out. It sounds odd but it did the trick. This thread explains some of it. "This error will appear on a cleanly installed system in the Health Analyzer Reports until you visit the following ...


2

Cause: The My Site host and individual My Sites are deployed in the same Web application as the root site collection. If the User Profile Service was configured by using the Farm Configuration Wizard, this is how My Sites are set up. how to resolve the SharePoint Health Analyzer rule "Validate the My Site Host and individual My Sites are on a dedicated ...


2

Use SharePoint Manager 2010 from CodePlex and you can browse through your sites and track down where it has reference. Directly deleting data from DB will put you in unsupported. also check this one http://leonidius2010.wordpress.com/2011/09/13/sharepoint-2010-finding-missingsetupfile/ Another method is using the powershell: http://get-spscripts.com/2011/06/...


2

For your features and webparts, you can use scripts to remove faulty features after an upgrade. Also, webparts may be embedded in solutions that were not installed in the 2010 environment. http://featureadmin.codeplex.com/ comes to mind, and has been praised by the SharePoint community. It uses the Sharepoint Object Model, so it's supported by Microsoft. ...


2

SPWebService is the Foundation Web service (the service that provisions Web Applications/IIS Sites/Application Pools for Web Applications). Compare your Web Application web.configs between the servers. You can use Notepad++ with the Compare plugin to help with this. Changes to the web.config for Web Applications should be done via the WebConfigModification ...


2

By default, the Repair Automatically option is disabled for Content databases contain orphaned items.. To enable the Automatic Repair, do the following: Central Administrator > Monitoring > Click on Review rule definitions. Below Availability category > Find the Content databases contain orphaned items. > click on it. From the above ribbon > click on Edit ...


1

You can stop recycling application pool. Follow these steps: Go to Internet Information Services (IIS) Manager > Application Pools Select your Application Pool > Right Click > Recycling Uncheck Specific Time(s) checkbox. Finish the steps.


1

The problem has been resolved. The comment about the content web applications is somewhat correct. The thing to remember is that this is SharePoint 2016 using MinRoles. With MinRoles one does not get the option in the services on server to turn on the web application role by server. With MinRoles, one specifies which server(s) will get the WFE role. Since ...


1

The Admin account shouldn't be part of the local admins group on the server in the long-term. For SharePoint 2013 membership of the local admins group is required for the configuration of the User Profile Service Application synchronisation service, but once that is complete, you can remove the account from the local admins group. See http://www.toddklindt....


1

Usually MySite Host are supposed to be hosted on a separate Web Application and separate databases. This is best practice according to Microsoft. However, you don't have to if you have valid reasons not to. In your case where you have a farm used for records management and content management, you should really consider using MySite Host on a web application ...


1

When AppFabric was installed as part of the SharePoint pre-requisites, it is configured to run under the credentials of the server farm. So you can't change it during the installation, but once the farm is configured, then you can modify the account from farm admin to something else. I think so far only way / best practices is changing the account by using ...


1

Over time, the content database can accumulate objects that are corrupted. An object that should have a parent object might be orphaned; an object that should have a child object might not have one. These things can happen due to a variety of misfortunes: power failures, lost connectivity, application timeouts, software faults, or just plain bad luck. To ...


1

The command as you have it shown will list the items that would be repaired by the command, but will not perform any repair action. Change the $false to $true to actually go ahead with the repair operations once you've analysed the output from the original command. Andy


1

The SharePoint Feature Administration and Clean Up Tool available at http://featureadmin.codeplex.com/ usually does a good job of cleaning these up. I usually use the script at http://etienne-sharepoint.blogspot.co.uk/2011/10/solving-missingsetupfile-errors-from.html to deal with missing setup file issues (just remember to add the $file.delete() line when ...


1

You can attach a new Database to Usage and Health data collection service. To point the Usage and Health Data Collection service application to a moved database by using Central Administration Verify that the user account that is performing the procedure is a member of the Farm Administrators SharePoint group. In Central Administration, click Monitoring, ...


1

There are many reason for orphan items get cerated in the Content DB. A restore operation that was not completed can result in sites in a content database that are not referenced in the SharePoint configuration database. If site provisioning process interupted this will also create orphan objects. Some time a custom feature not completely removed from farm, ...


1

This is most annoying message i witnessed in SharePoint, when you remove a solution from a farm but for some odd reason it still stay in some places. their are couple of tools available to remove all the reference of the webpart. SharePoint Manager 2013 Use one of the script from this blog: MissingSetupFiles Script(Read instruction from Above Blog) ...


1

did you try to delete the error message from the resolve Problems & Solutions section? you can also try to re analyze it and see if that fix the problem. If you just reanalyzed, I would try deleting the error so it no longer shows in this section and then manually kick off a run of this Health Analyzer Rule Definitions section and see if it still flags ...


1

I don't agree with the proposed solution of managing this in CA. Dist. Cache should be managed via PowerShell. Here's what I've used: Change Managed Account for Distributed Cache: https://technet.microsoft.com/en-us/library/jj219613(v=office.15).aspx?tduid=(e9e5627e7621eb82445b7c770990f515)(256380)(2459594)(TnL5HPStwNw-c56boHDL15BolsSmw_oyhg)()#...


1

Fire up your Central Administration -> Security -> Configure Service Accounts Locate the App Pools for: SharePoint - spsite.health.org80 (Application Pool) Distributed Cache Service(Windows Service) Change these 2 application pools to a managed account with fewer privileges (if you need more help setting up a managed account, there is information out ...


1

The health analyzer rules are there to notify you of potential issues with your farm. If one of the rules doesn't fit your environment, you can by all means disable that rule.


1

Don't know if you have already checked, but it won't hurt to add this. If you have already checked for istance of the web part on your site collection pages it may be worth a try to check for stale web part templates istance in the gallery. If some removed/deactivated feature left a .webpart (or .dwp etc) file in the gallery and that file now points to a ...


1

please make sure your following this: How to: Create a Feature to Register a Health Rule http://msdn.microsoft.com/en-gb/library/ee538252(v=office.14).aspx sounds like you got through that part fine! but the part that its failing on i think is the gac registering! its looking in the file but cant find it as its looking in another location! so follow this ...


Only top voted, non community-wiki answers of a minimum length are eligible