Questions tagged [feature-activation]

A feature-activation is a process which makes a feature active programatically, using power shell or through a web interface. A feature needs to be active in order to be used.

Filter by
Sorted by
Tagged with
0
votes
0answers
286 views

Runtime Error on server while activating site collection feature

I have creating content type using visual studio. while activating site collection feature i'm facing this error
0
votes
1answer
128 views

Publishing Pages creation during Site creation through site definition

I have deployed a custom site definition.. Features available in onet.xml are - Site Features- SharePoint Server Publishing Infrastructure Publishing Workflow feature Web Features Office ...
0
votes
1answer
487 views

how to use a reusable workflow in a different site collectoin

I have create a 2010 workflow in SharePoint designer 2013 I have globally published a workflow and it appears now in my site collection at root site and every sub site in it. I want to deploy this ...
0
votes
0answers
45 views

Error deploying in production ONLY

I have a SharePoint solution, consisted of 2 features. The first feature is consisted of 5 SharePoint 2010 workflows, and some web pages. The second one is empty and has a feature event receiver that ...
0
votes
1answer
22 views

Feature activation running slowly on one environment

We have 3 farms, Dev, QA, and Production. Feature activations are running very slowly on the QA environment only. I have a custom feature that deploys files out to the style library and changes the ...
0
votes
0answers
35 views

How to speed up feature re-activation?

Upgrading my solution in production takes forever and I'm looking for ways to improve the typical feature reactivation upgrade scenario. What actually goes on in the features vary greatly and I'm ...
0
votes
1answer
267 views

Enterprise Collection Features (Specifically Infopath Forms) will not activate

I am trying to implement the Enterprise Site Collection feature set on my school's SharePoint 2013 Enterprise implementation, but when I go into Site Settings -> Site Collection Features and ...
0
votes
0answers
32 views

Feature activation powershell commands for SP 2010 to 2013 migration

I heard there is a new Feature activation Powershell command which is used for migration of customization from SP 2010 to 2013. Has any one used these command in real-time? Can we depend on this ...
0
votes
1answer
29 views

Feature not activating, til 2nd attempt, no error

I have a custom feature that, when activated, alters a document library (adds content types, sets up views, attaches a workflow). For some reason, the first time I activate the feature nothing seems ...
0
votes
1answer
24 views

Object Reference Error when trying to check for activated features using windows forms app

var feature = spSite.Features.SingleOrDefault(sf => sf.Definition.DisplayName.ToLower().Equals(strFeatureName));//Error block if (feature != null)//if feature is activated { ...
0
votes
1answer
49 views

How to deactivate the delegate control feature after its first load?

I have created a delegate control and it works fine. Inside this delegate control I add a webpart to the welcome page. Thats it! After this action I would like to deactivate the delegate control ...
0
votes
0answers
265 views

Activate features by code when site created -Onet.xml

I created a new sub site from custom site template. I deployed my custom web template to this site collection. I create a new site and select my custom web template. But I dont understand, why I need ...
0
votes
1answer
155 views

WorkflowHistoryList feature not activating

I'm trying to attach a standard Approval Workflow 2010 to a document library however the powershell script I am using is throwing an exception in the following spot: # Create Workflow History list if ...
0
votes
1answer
294 views

webprovisioned activatedfeature save conflict

I am having an issue when creating a WebProvisioned eventreceiver that activates a feature. However I am getting the "Save conflict - Your changes conflict with those made concurrently by another user....
0
votes
1answer
232 views

Feature error when deploying a master page with visual studio 2013

I am new in working with VS13 to edit master pages, when I try to deploy it gives an error: Error 30 Error occurred in deployment step 'Activate Features': Feature with Id '294c74bc-089c-49f1-...
0
votes
1answer
296 views

Unable to see timer job

I have created a custom timer job, which contains a feature. I have successfully activated the feature on my web application, but it does not show up under the job definitions. Feature.xml is as ...
0
votes
0answers
132 views

Getting wrong PageLayouts from site with variations

I have a site in 2013 with two variations: de-de and en-us. On feature activation, I try to get list of Available Page Layouts using following code: using (SPSite site = new SPSite(siteUrl)) ...
0
votes
1answer
536 views

Unable to activate Feature in sharepoint 2010

I created a timer job which will send a mail to all the user.It was working fine in dev server.So ,I change the "SITE URL" in SOLUTION properties to prod server url(http://*_prod) and added solution ...
0
votes
2answers
391 views

Creating sub site in feature receiver does not work always in sandbox solution

I have created a sandbox solution in which there is one feature for creating two sub-sites. In the event receiver of that feature I have created two sites programmatically. The code is as per ...
0
votes
1answer
336 views

Styling a 2010 publishing site using a feature - Not enough information to determine a list for module

I've got a site collection which currently only has one web site (the root web). The styling comes in a Site level feature with a few modules to deploy the master page, the CSS, and other resources, ...
0
votes
1answer
234 views

Hide all site templates except custom and also show templates which are added after feature activation

We want to remove all site templates except custom templates under Create > 'Sites and Workspaces'. and we only want to allow custom templates... Custom template can grow over the time by saving site ...
0
votes
1answer
51 views

Inheritance of Content Types in a Single Feature

I am having the same issue as seen in https://stackoverflow.com/q/9699451/240372 yet the solution does not work for me. The ID's for my Content Types are the following A ...
0
votes
0answers
69 views

Creating a feature however manifest does not contain GUID ID

Currently I am creating four custom features within a visual studio sharepoint 2010 project. Within the manifest there is no ID generated once the feature has been created for two of the features. All ...
0
votes
0answers
2k views

debug feature activation

I have a visual studio project with Sharepoint Site structure. I didn't write any Event Receivers that will add my items (SP List Definitions, List Instances, ...) to the site. That means I use ERs ...
0
votes
0answers
75 views

Features in Sharepoint 2010

I created an empty Project and used the default Feature1 thats created with the project to then create the following: public override void FeatureActivated(SPFeatureReceiverProperties properties) ...
0
votes
1answer
84 views

Activating a WebApplication scoped feature on a single web app touches all web app web.configs

I have a WebApplication scoped feature, and I have set ActivateOnDefault to false, to prevent the feature from being activated on every web application when installed. The feature is a simple ...
0
votes
1answer
51 views

error creating blog subsite in code

Im creating a blog subsite in the featureactivated event but it errors out everytime i activate the feature. looking at the logs i can see there is an access denied entry however the blog subsite is ...
0
votes
0answers
1k views

Error activating ShrePoint Server Publishing Infrastructure feature

I have installed SharePoint Server 2010 Enterprise Edition in Windows Azure. After successful installation and configuration,I created a web application. When I tried to activate SharePoint Server ...
0
votes
1answer
109 views

Why do i have to activate my web features before i can create a website

I have created a web template using visual studio 2010, it has two features. Feature1 - Contains WebTemplate element (scoped site) Feature2 - Contains List Definitions (scoped web) I package, upload ...
0
votes
1answer
151 views

Associate my custom feature to default publishing site template with FeatureSiteTemplateAssociation

I want to have an event receiver on site collection creation, but it is not available. So as an alternative way i think of writing a custom feature, and associating it with the default publishing site ...
0
votes
2answers
2k views

Automatically Activate Feature when subsite created

I have created a web template with 2 features, one is scoped site (to create web template) and the other is scoped web (this is for creating a list instance) Every time i deploy the solution and ...
0
votes
2answers
205 views

How do i create a feature in web template?

I have created a web template in visual studio, it includes the standard element file and onet file, it also has a feature which is scoped to site level. All this works fine, i can deploy it and can ...
0
votes
1answer
453 views

Sandboxed Solution to create a Document Library and enabling manual declartion as record

I need to create a SharePoint Feature, when activated needs to create a Document Library and then enable the manual declaration as record. Following is the code which is working fine in a Console ...
0
votes
1answer
201 views

workflow inactive - after deployment?

my workflow is deployed through the following script in SharePoint 2010: # Set CurrentDirectory $callingDir = Split-Path -Parent $MyInvocation.MyCommand.Path [Environment]::CurrentDirectory = $...
0
votes
0answers
36 views

Custom delegate is applied even if the feature is deactivated

I have a question regarding a feature. Situation: I have a feature that is farm scoped, with this feature I deploy a delegate control (xml file), this file refers to cs code. So I've added that file ...
0
votes
0answers
513 views

Deploy solution using powershell

I have a solution with 4 projects to automatically some processes in Sharepoint.these projects are: WebPartProject: Create a custom webpart CreateTemplate: Create 2 documents libraries (with columns),...
0
votes
1answer
156 views

Hooking feature reciever issue

I have invalidly hooked feature reciever. Feature has two configuration files The first, SharePoint looks like this: < feature xmlns:dm0="http://schemas.microsoft.com/VisualStudio/2008/DslTools/...
0
votes
1answer
184 views

Using a feature receiver to add a directory to the web applications folder

Wondering if someone knows how to add a directory/folder to the web applications folder within IIS using a feature event receiver (FeatureActivated). Any help appreciated.
0
votes
0answers
66 views

how manually activate site workflow in sharepoint designer 2010? [duplicate]

Possible Duplicate: Sharepoint Designer 2010 - Site workflow and list workflow I have creted site workflow from the sharepoint designer. (it is not possible to activate site workflow from list ...
0
votes
1answer
286 views

add activatefeature bat file wspbuilder solution package

I am using WSPBuilder to package up my features that creates lists and libraries. Is there a way to add a bat file with the package will activate these lists and libraries (since they are for ...
0
votes
1answer
283 views

How Can I Output Enterprise Features List To CSV?

I am trying to output to a CSV file the list of activate enterprise features in our sites with DisplayName, GUID and Scope as the content that is written to the CSV file. I have the following ...
-1
votes
1answer
79 views

Can't see feature on my webApplication

I did a solution for a SPJobDefinition. Feature scope is WebApplication as required. I have event FeatureActivated but when i deploy solution. When i go to CA -> Manage WebApplication -> select one ...
-1
votes
1answer
231 views

get correct url from feature

To make it simple as the title suggest I want the correct url from the feature! atm when i was testing in test eviroment it worked well! I got the url using: SPSite siteCollection = properties....