Questions tagged [central-administration]

SharePoint Central Administration (the CA) is a web application that typically exists on a single server in the farm.

Filter by
Sorted by
Tagged with
0
votes
1answer
10 views

There is a user appearing twice when a document is shared in SharePoint 2016

I was not able to replicate this problem but this is what two users are reporting. When they go to [Share] a document/file uploaded in SharePoint 2016 Document Library, within the Share section they ...
1
vote
1answer
70 views

Error: The base type 'Microsoft.Office.Server.Search.Internal.UI.SearchResultsLayoutPage' is not allowed for this page

We have the following: 2016 SharePoint OnPrem with 6 servers. After installing KB4486753 to our SharePoint Servers, our search services throws the following error: Sorry, something went wrong The ...
4
votes
4answers
23k views

SharePoint Online Admin Center Url

I'm looking to validate a sharepoint online admin url, will this always be username-admin.sharepoint.com. Would it be safe to say that if a url ends with -admin.sharepoint.com is valid admin site? ...
0
votes
2answers
11 views

Delete a sharepoint farm and rebuild

I am just starting out to build a new production farm in 2016. I put my Central Admin on a WFE server in SharePoint 2016 farm instead of an APP server - how do I delete the farm and start again? Do I ...
1
vote
1answer
594 views

How to Create Organization Chart Free and without Code

I have trying to create an organization chart for my site but there is no free substitute for it. As I stumbled upon organization browser it only shows the current user hierarchy and I want to display ...
5
votes
2answers
2k views

Outgoing Email Office 365

I need to migrate, my actual smtp server, to smtp.office365.com I have configured the SMTP at the domain (mydomain.xxx.xxx), and all goes good. Because the email can be sent when I create a test TXT ...
1
vote
2answers
45 views

I lost Central Admin url Sharepoint 2016, Please Help!

I have a problem access Central Admin after I edit alternate access mapping. I used the URL name "http://name/" without :port, and now it won't open. When I open using SP 2016 Central admin ...
4
votes
2answers
6k views

SharePoint 2013 Workflow Service Application not visible in Central Admin nor in Get-SPServiceApplication

I found this posting Sharepoint 2013 Workflow Manager Missing Service when looking for an answer to the very same symptom -- and when I saw Andrew Connell answering figured I was saved! But, no ...
1
vote
2answers
1k views

SharePoint 2013 - Central Admin access

I can access the CA from the app server. However, when I go to my laptop and try the CA it prompts me for credentials 3 times then the screen is blank. Any idea what's happening. IIS looks good (...
0
votes
2answers
726 views

Powershell PS1 clone SP permissions Exception

I have found this nice PS1 that clone permissions from a SPUser To Other. When give inputs Many things goes wrong but I have non idea what. Has Anybody any idea about this issue? PS C:\Users\...
0
votes
1answer
934 views

Error while creating new web application in SP Server 2013

I am facing a strange issue while creating a new web application in SharePoint 2013. While creating a new web application it throws below error in Central Admin 2013: This content database requires ...
1
vote
2answers
207 views

Cannot see “conver role in this Farm” in Central Admin of WFE server after Upgrade SharePoint 2016 [closed]

I installed sharepoint 2016 but in Central Admin, System setting I cannot see option “Convert role in this Farm”. So I recently applied January 2018 CU to my environment which consists of 1 WFE and 1 ...
0
votes
3answers
32 views

Delete a root site collection without affecting other site collections in SharePoint on-premise

We are trying to clean up the unused sites in SharePoint 2013 Farm. When we delete the root site collection, other site collections will become inaccessible as mentioned here For instance, when we ...
0
votes
0answers
10 views

This url is part of a host header SharePoint deployment and the search application is not configured as a start address

I created a Content source in 2013 Central Administration, and initiated a full crawl But it only gives one warning with the below message and the crawl got completed This url is part of a host ...
1
vote
2answers
777 views

Unable to connect SharePoint 2010 Central Admin. HTTP 403 Forbidden

Recently when I am trying to go Central Admin SP2010 I received an error in IE. HTTP 403 Forbidden while login using Farm Account. There are no DB permission change that i am aware off. I could not ...
1
vote
2answers
4k views

Access denied to site collection administrator

I am facing a very strange issue. I have two web applications. Inside those applications are two site collections each. When I log in as site collection administrator I can access all three site ...
1
vote
1answer
1k views

Unknown Host -Unable to locate the server named “Server1” .The server does not have DNS entry Error in SP 2013 SP1

I have installed SP 2013 SP1 on my development server and Central Admin was created successfully. But when I navigate to the Central Admin or any web application url[root site collection & other ...
2
votes
1answer
978 views

Errors were encountered during the configuration of the Search Service Application.

I'm creating Search Service Application using administrator account. It shows error Errors were encountered during the configuration of the Search Service Application.
0
votes
1answer
29 views

Access denied to Service Applications page in Central Administration

I have farm admin permissions to a dev farm of on premises SP 2019 installation. The problem is that while I can access most of the features of Central Administration, whenever I access the Manage ...
0
votes
1answer
751 views

Infopath forms not added to central admin after deploying workflow

I am making changes to several SharePoint state machine workflows that each contain Infopath forms for the workflow tasks. I have been able to deploy all but one of them successfully. The problem I am ...
0
votes
2answers
865 views

Why SharePoint 2013 keep ask me credential when I click 'Manage web applications' in Central Administration

I have a virtual machine which is Windows Server 2012 and Sharepoint 2013. This is what I did: • Log in the box • Open the sharepoint central admin , • Click ‘Manage web ...
0
votes
0answers
12 views

Solution is deployed in Visual Studio but it still shows No operation has been performed on the solution in Central Admin

On deploying the solution in Visual Studio, it shows successfully deployed as shown below. But, in Central Admin, System Settings-->Manage Farm solutions and clicking on Solution, we find as shown ...
1
vote
1answer
785 views

Run time error when browse Central administration in sharpeoint 2016 app server

central administration not working suddenly where all search components deployed and below error in event viewer Application information: Application domain: Trust level: Full ...
1
vote
2answers
1k views

Search Host Controller Service stuck in Starting SharePoint 2016

I have tried to Stop it and again start using Powershell and through Central Admin. No luck in Powershell and by Central Admin I got Timeout Error with Correlation ID. When checking this in ULS log ...
0
votes
2answers
1k views

SharePoint 2010 subsite doesnt open

We have 3 SharePoint Front ends server and I can access top level site and other site collections. But there is 1 SharePoint subsite that I cant access from central administration and also if any ...
0
votes
1answer
791 views

SQL Database 'Project_Content' on SQL Server instance 'XXX' not found - after removing project server

I keep getting this error in event viewer. I reckon project server was installed before on the farm and it has been removed but it seems its still looking for the content database see error below SQL ...
0
votes
2answers
30 views

Search Query Rules not showing in Central Admin

I have created few Search Query Rules from different site collections. I was trying to edit them from CA and I cant see none of them. Any reason?
17
votes
13answers
72k views

What is causing this error :- Restore-SPSite : <nativehr>0x80070003</nativehr><nativestack></nativestack>

I want to restore a site collection to my staging environment , and when i typed the following power shell command :- PS H:\> Restore-SPSite http://ggvstg01:12160/discussionforum/GeneralDiscussi ...
1
vote
2answers
15 views

Search Crawls are stopping with error of Access

I have a Newly configured SharePoint farm, which was due to data center migration. While setting up the search i have below errors logged. Tries all of the available fixes nothing worked.Default ...
0
votes
1answer
22 views

Error using SPWebConfigModification to update web.config

I am trying to update web.config using SPWebConfigModification and I am getting the following error: Exception calling "ApplyWebConfigModifications" with "0" argument(s): "...
0
votes
1answer
12 views

Block sharepoint central admin from internet and allow only intranet access

I want to block sharepoint central admin access from internet and only allow intranet access. I don't see any where to configure this in central admin. How is this possible?
1
vote
1answer
46 views

Full Crawl never stops (the crawl is getting stuck) in SharePoint 2013

I am facing a problem that Full Crawl never stops (the crawl is getting stuck) in SharePoint 2013. I have stopped the crawl and started it again still taking more tine than usual. It usually completes ...
1
vote
4answers
6k views

How to disable Mysite feature from sharepoint 2013?

Our public facing website has developed on sharepoint 2013, we have mysite feature enabled and around 40,000 user profiles are their in Mysite. We now don't want any user to be able to browse Mysite ...
0
votes
0answers
12 views

My webpart deployment is successful, but i cannot see my codes on test page?

I deployed my webpart to our test website and there is no error. I saw in Central adnmin is "Deployed ", also saw this Visual Studio too. But i cannot see the codes that i change, in the ...
0
votes
1answer
28 views

Deployment successful appears in Visual Studio, but Deployment Status “Not Deployed” appears in Solution Management

In Vısual Studio, the website is opening and "deploy succeed " appears. But i check my changes on the website, i saw there is no change. And i chaeck this situation from Solution Management ...
0
votes
0answers
45 views

Server failing InfoPath Forms Services rule in SharePoint's Health Analyzer

I am getting the following error in the SharePoint Health Analyzer: Title: InfoPath Forms Services forms cannot be filled out in a Web browser because no State Service connection is configured. ...
1
vote
3answers
1k views

unable to remove deleted site collection “Unable to find specified file”

I am facing a strange problem on my SharePoint Enterprise 2013. I have previously deleted some site collections from central administration. Now I want to remove them permanently. So I run the ...
0
votes
1answer
36 views

Wrong Central Administration link after moving it

I am working on a SharePoint 2016 OnPremise 3 server farm: WebFrontEnd Application with cache Sql I needed to cahnge the application server, so I added it to the farm and migrated the CA as written ...
0
votes
1answer
168 views

Documents in SharePoint Library are not getting open in MS office 365 Client - SHAREPOINT ADMIN

We have setup the SharePoint Server with 1 App Server, 1 Web Front Server and 1 DB Server. This is for production setup. All the ports were closed in these production servers. Only we have opened the ...
0
votes
1answer
30 views

Find references to URL in SharePoint on premises

Is there a Powershell script, or query, or an area in Central Administration, or in the Site settings etc, where I can check what pages reference a certain URL? e.g. http://mydomain/sites/collection1/...
4
votes
3answers
3k views

Solution “Not deployed” yet actions are successful

I have an odd problem with a farm where solutions are marked as "Not deployed" yet looking at the last operation it shows "Deployed Successfully" and lists all the servers as being successfully ...
4
votes
3answers
12k views

SharePoint configuration Wizard fails at step 9 - “Failed to add the service connection point for this farm”

I am facing an issue with SharePoint 2010 Products Configuration Wizard. I have installed SP1 and then June 2011 CU but after installation when I tried to run the "SharePoint 2010 Products ...
0
votes
1answer
2k views

How do I change App catalog for a web application?

In Central Administration, I created an app catalog for my Web application at an URL: https://mysharepointsite/sites/appcatalog When I click the link and try to access the App catalog, I get errors ...
1
vote
2answers
6k views

Service Application stuck on stopping! How can i resolve this issue?

Hi guys I accidentally installed two User Profiles Services, now i can't uninstall one, an d it's stuck on stopping state. Someone can help me?
0
votes
2answers
543 views

how i can fix the Health Analyzer's Configuration problem “Missing server side dependencies”

I am working on SharePoint server 2013 enterprise , and i run the Health Analyzer, but i got this error "Missing server side dependencies" as shown below:- and here is the full description of the ...
0
votes
0answers
16 views

Visio disconnects itself

Please help me to resolve this issue. In official sources, I did not find the answer to my question. The Visio service did not work. I found how to fix it. But after some time it stopped working. I ...
0
votes
1answer
31 views

Cant access SharePoint 2007 Central Admin

Everything was fine and accessible until this morning when I tried to open CA from server and I received below error, I can access the CA from my local PC or any other PC, its just the SharePoint ...
1
vote
2answers
4k views

How we can get Sharepoint 2016 InfoPath Forms Services in Central admin?

In SharePoint 2016 central admin infopath form services option missing. How we can get this option in Central admin ?
0
votes
1answer
19 views

SP 2016: Disabled Sandboxed Code Service restarts itself

In an effort to stop the spucworkerprocessproxy process, I shutdown the Sandboxed Code Service (because we use no sandboxed code) by running: $serviceInstance = Get-SPServiceInstance | ? { $_....
3
votes
3answers
2k views

People Picker Only Returns User Search Results For One Account

We currently have SharePoint 2010 running a single server farm, single domain. We have it configured to authenticate using ADFS 2.0. Users have no problem authenticating, but we have noticed a very ...

1
2 3 4 5
12