1

When creating lists in SharePoint, do you have to enable the REST service feature per list or something similar?

I have one SharePoint list that returns data fine using REST, the URI is loosely as follows:

http://server/sites/ect/_vti_bin/listdata.svc/Users

and I've copied over this data to a new list in the same area with the same data, however I gave it a new name (this is for testing purposes), but it will not return any data using the same basic REST call:

http://server/sites/ect/_vti_bin/listdata.svc/UsersTest

They are almost completely identical, but one refuses to return data, is there something I didn't know to enable when creating the list?

  • What is the title of the second list? Is it UsersTest or something else. Note that title can be different from Url. – Nadeem Yousuf May 9 '14 at 14:22
  • This is in fact the name of the list, all I did was add Test to it – LaRae White May 9 '14 at 14:30
1

If you navigate to the service root you'll see all the lists that are exposed by the service.

/_vti_bin/listdata.svc/

  • It's there: - <collection href="UsersTest"> <atom:title>UsersTest</atom:title> </collection> – LaRae White May 9 '14 at 15:12
0

try to create a list without test on the name. Seems the web service does not like the word "test" . Probably some security reason.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.