1

In my company we have a site working under SharePoint 2010. This site contains some custom templates with custom web parts.

Actually we have to migrate to SharePoint 2013. So i have created the environment, web application, as usually do. But when i try to create the site collection from the 2010 template, i got this issue:

Sorry, something went wrong

The source was not found, but some or all event logs could not be searched. To create the source, you need permission to read all event logs to make sure that the new source name is unique. Inaccessible logs: Security.

No other specifications were given. Right now we are blocked, and unable to fix from where we should start. If Some genius people would give me a solution, suggestion, or even an advice, i will be grateful.

Thanks in advance.

2

Make sure the templates references are pointing to the 15 hive. I faced the same kind of issue due to this.

|improve this answer|||||
  • Thank you for your answer, but how can i change this reference ? – Ali Dec 2 '13 at 12:18
  • 1
    Just open the templates and check for the "~/_controltemplates/" or ~/layouts and add "15/" to it like "~/_controltemplates/" to "~/_controltemplates/15/" – Sivakumar Nagasamy Dec 2 '13 at 12:25
-2

Solved this by copying (SP2010) \14\TEMPLATE\CONTROLTEMPLATES to (SP2013) \14\TEMPLATE\CONTROLTEMPLATES.

|improve this answer|||||

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.