1

I have a trouble with the searchbar in sharepoint 2010. When searching with IE it works as it should but when using Chrome or Firefox the query adds & instead of &
resulting in that the searchbar doesnt recognise the query and returns an error "No search query specified".

IE

 search.aspx?cat=pro&k=Random Search Text

Firefox


 search.aspx?cat=pro&k=Random Search Text

Where can I fix this problem and how?

  • is it a custom searchbar? – Salvatore Di Fazio Aug 29 '13 at 7:53
  • I was first told i wasn't and started searching for a problem on the Sharepoint-site. Later realising that is was a custom searchbar created by another developer. Fixed the problem by changing the searchquery (which was set to "&") to "&". It seems IE did the right thing and Firefox didn't. Go figure :) – Skaft Aug 29 '13 at 9:40
  • if I don't wrong the correct way to interprets your & is the Firefox's way, because it translate as a char not something to use to concat the string. SO IMHO you should fine the other way round: how to let IE and Chrome interprets correctly the & symbol – Salvatore Di Fazio Aug 29 '13 at 10:42
  • 1
    I changed the code to '&' and it works on all browsers now. – Skaft Aug 29 '13 at 11:06
1

Is was a custom searchbar created by another developer. Fixed the problem by changing the searchquery (which was set to &) to &. It seems IE did the right thing and Firefox didn't. Go figure :)

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.