1

I am having the following issue on date fields on subsites. the weird thing is that in root site the date picker just works fine.

These date fields are provisioned with xml site columns, there is nothing special on them

http://screencast.com/t/tUIWGw6b

  <Field
       ID="{99E2FB9E-4DBD-4BCA-B1DE-7016C814D966}"
       Name="xxx_ApprovalDate"
       StaticName="xxx_ApprovalDate"
       DisplayName="$Resources:xxx,sitecolumns_client_approvalDate_displayName;"
       Type="DateTime"
       Format="DateOnly"
       Required="FALSE"
       Group="$Resources:xxx,sitecolumns_fieldgroup;">
    <Default>[today]</Default>
  </Field>

EDIT:

I think I have nailed it down to be a problem in the custom master page, our custom master page is a copy of seattle.master, however with a small jquery script to render the navigation menu on a separate search center

I guess this script is causing this:

<script type="text/javascript">
        $(document).ready(function() {
            if ($('.ms-searchCenter-refinement').length > 0) {
                // Unhide the title row
                $('#s4-titlerow').attr('style', 'display:block !important');
                // Set the Site Title
                $('#DeltaPlaceHolderPageTitleInTitleArea').text('Search Center');
                // Hide the search icon
                $('#searchIcon').hide();
                // Remove the top margin 
                $('.ms-searchCenter-refinement').css('margin-top', '0');

                // The following line is only needed for firefox
                $('body').append('<style>#s4-titlerow { display: block !important; }</style');
            }
        });
    </script>
  • Is it working on other pages? Seems to me that this form has some custom styling and scripting that could mess with the datepicker – Robert Lindgren Jul 8 '13 at 9:11
  • just checked its not working on other pages, the date picker is rendered via an iframe, I wonder if my custom styling broke the calendar, or maybe it was a custom js file or something, but its hard to debug – Luis Valencia Jul 8 '13 at 9:21
  • I think i have this same problem, the difference its that its on standard site columns, not user controls or custom app pages stackoverflow.com/questions/4243408/… – Luis Valencia Jul 8 '13 at 9:50
  • Did this ever get answered? I am having the same problem. – R. Kraft Jun 13 '17 at 19:35
  • This isn't the problem, just noting the firefox body.append line is missing its closing > on the closing style tag. Wasn't sure if it was a copy/paste error or not. – Robin in Or Jun 15 '17 at 22:15
0

After research I noticed the following strange behavior:

The masterpage is provisioned via a module, but it was not GhostableInLibrary, after I put this property then the problem of the calendar is gone.

  • Hi Could you please provide the steps how you did this "GhostableInLibrary". I am having a similar issue. Your earliest response would be much appreciated. Thanks, Deepa – user24913 Apr 4 '14 at 22:23
0

You can add master page as GhostableInLibrary, using Element file of master page solution

      <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
     <elements xmlns="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/">
     <module name="MasterPagesModule" url="_catalogs/masterpage"  rootwebonly="True" path="">
     <file url="MySharePointe.master" ignoreifalreadyexists="TRUE"   type="GhostableInLibrary"></file>
     <file url="Contoso.master" ignoreifalreadyexists="TRUE" type="GhostableInLibrary"></file>
   </module>
    </element>

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.