1

I have web page with four DataFormWebParts that are presenting data from SPList. DataFormWebPart layupt is defined with Xslt. On SharePoint 2007 everything works correctly. When I migrated site collection to SharePoint 2010 I'm getting exception when trying open this web page:

Leaving Monitored Scope (PostResolveRequestCacheHandler). Execution Time=65.5818087918797

Setting [Display] as the FormContext.FormMode for the current page

System.ArgumentException: An item with the same key has already been added.   
 at System.ThrowHelper.ThrowArgumentException(ExceptionResource resource)    
 at System.Collections.Generic.Dictionary`2.Insert(TKey key, TValue value, Boolean add)    
 at System.Collections.Generic.Dictionary`2.Add(TKey key, TValue value)    
 at Microsoft.SharePoint.WebPartPages.DataFormWebPart.ApplyReceivedFilterData()    
 at Microsoft.SharePoint.WebPartPages.DataFormWebPart.ApplyReceivedConsumerData()    
 at Microsoft.SharePoint.WebPartPages.DataFormWebPart.GetRowData(RowCallback callback)    
 at Microsoft.SharePoint.WebPartPages.DataFormWebPart.System.Web.UI.WebControls.WebParts.IWebPartRow.GetRowData(RowCallback callback)    
 at System.Web.UI.WebControls.WebParts.RowToParametersTransformer.System.Web.UI.WebControls.WebParts.IWebPartParameters.GetParametersData(ParametersCallback callback)    
 at Microsoft.SharePoint.WebPartPages.DataFormWebPart.SetConnectedFilterProvider(IWebPartParameters provider)

 Leaving Monitored Scope (Request (GET:http://testsite:28242/Call_View.aspx)). Execution Time=884.231867252101

What can be the reason? Why the same code is working on SP 2007 but not on SP 2010? Any Ideas?

EDIT: I have found that SPProxyWebPartmanager is causing those issues. In proxy manager, there are defined four connections.

<WebPartPages:SPProxyWebPartManager runat="server" id="ProxyWebPartManager">
        <SPWebPartConnections>
            <WebPartPages:spwebpartconnection ID="g_634314CC6BF14016AF2F5CCB2965E109" ConsumerConnectionPointID="DFWP Filter Consumer ID" ConsumerID="g_65f1888f_8c82_47a0_a0f4_811fb86cbe02" ProviderConnectionPointID="DFWP Row Provider ID" ProviderID="g_31ffab7b_352c_48a8_8ab2_4582ba3b77c4">
                <asp:rowtoparameterstransformer ProviderFieldNames="@PVID" ConsumerFieldNames="@PVID" />
            </WebPartPages:spwebpartconnection>

            <WebPartPages:spwebpartconnection ID="g_B00F4A5DDB6B46FDB8DF7512AB475309" ConsumerConnectionPointID="DFWP Filter Consumer ID" ConsumerID="g_57d2b574_f665_46bf_95d8_101827f47b09" ProviderConnectionPointID="DFWP Row Provider ID" ProviderID="g_31ffab7b_352c_48a8_8ab2_4582ba3b77c4">
                    <asp:rowtoparameterstransformer ProviderFieldNames="@PVID" ConsumerFieldNames="@PVID" />
            </WebPartPages:spwebpartconnection>

            <WebPartPages:spwebpartconnection ID="g_2020BFAFDB0E4CD78F1978957E14939A" ConsumerConnectionPointID="DFWP Filter Consumer ID" ConsumerID="g_65f1888f_8c82_47a0_a0f4_811fb86cbe02" ProviderConnectionPointID="DFWP Row Provider ID" ProviderID="g_44635300_77d9_4af4_95b8_0d8923be45bb">
                    <asp:rowtoparameterstransformer ProviderFieldNames="@PVID" ConsumerFieldNames="@PVID" />
            </WebPartPages:spwebpartconnection>

            <WebPartPages:spwebpartconnection ID="g_8FB11979EF1A46FB9246DEB083B1E288" ConsumerConnectionPointID="DFWP Filter Consumer ID" ConsumerID="g_57d2b574_f665_46bf_95d8_101827f47b09" ProviderConnectionPointID="DFWP Row Provider ID" ProviderID="g_44635300_77d9_4af4_95b8_0d8923be45bb">
                    <asp:rowtoparameterstransformer ProviderFieldNames="@PVID" ConsumerFieldNames="@PVID" />
            </WebPartPages:spwebpartconnection>
        </SPWebPartConnections>
    </WebPartPages:SPProxyWebPartManager>

When I removed SPProxyWebPArtManager everything works correctly. Why SPProxyWebPartManager is cousing issues on SP 2010?

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.