0

I have the following SharePoint 2010 Environment:

  • 2 - WFE
  • 3 - SharePoint Application Servers
  • 1 - SharePoint Database Server with 2008R2

One of the Application Servers has SQL2012 SP1 installed with Reporting Services for SharePoint and the latest Reporting Services Add-In. Both WFEs also have the latest Reporting Services Add-In installed.

I have followed the instructions on sites like this: Installing and Configuring SQL Reporting Services

I am able to run the following cmdlets from PowerShell:

Install-SPRSService 
Install-SPRSServiceProxy
get-spserviceinstance -all |where {$_.TypeName -like "SQL Server Reporting*"} | Start-SPServiceInstance

After completing the above steps I am unable to see SQL Server Reporting Services Service in the Services on Server within Central Administration nor am I able view SQL Server Reporting Services Service Application in Manage Service Applications.

What steps am I missing?

1

First instict, I have always installed the add-in on ALL sharepoint servers. Which server is Central Admin running on (assuming one of the application server) and make sure that server has the SSRS add-in installed.

On second thought; do you see the SSRS application in the drop down for "new" service application?

  • Central Admin is running on one of app servers, not the one with SQL2012. No, I do not see the SSRS in the "New" dropdown. I will try installing the Add-In on all App Servers. – dhirschl Jun 27 '13 at 18:06
  • Installing the SSRS Add-In on all Application Servers seems to have done the trick. – dhirschl Jun 28 '13 at 10:18

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.