1

I am having problems with the self service creation when the system account's site collection is being created automatically in a customized My Site Host.

If I go to http://mypersonalsite/default.aspx the site collection creates itself automatically but if I go to http://mypersonalsite/person.aspx not the same happens. It is not being created.

Is there any proccess that occurs in default.aspx that doesn't in person.aspx?

Any ideas? Thanks

2

I finally solved my issue with the following code in a Feature in the activate method.

SPSite site = properties.Feature.Parent as SPSite;
SPWeb web = site.RootWeb;
try
{
    using (SPLimitedWebPartManager manager = web.GetLimitedWebPartManager("person.aspx", PersonalizationScope.Shared))
    {

        ......
        ......

        manager.AddWebPart(new MySiteFirstRunExperienceWebPart() { IsVisible = false }, "Central", 1);
        manager.AddWebPart(new MySitePersonalSiteUpgradeOnNavigationWebPart() { IsVisible = false }, "Central", 2); 
        ......
        ......
    }
}

And adding this to person.aspx

<SPSWC:StringValueEx ResourceFile="spscore" LocId="MySiteHost_PageTitle" runat="server"/>

I hope it helps everyone. Thank you

0

If I remember correctly there are one or two hidden webparts on default.aspx that initiate the process, and also bring up the modal "let's get social"

1
  • I have already tried with this approach but with no success. In fact I have replicate default.aspx into person.aspx and still not working.
    – Alvmad
    Apr 22 '13 at 9:56

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.