2

I have some strange behavior. When im on user profile and i hover over the "prescense indicator" i do not get a pop up, as strange as it my seen ... How could it be? Do i need to activate maybe something?

Thanks in advance

1

As I know it requires a special plugin to Internet Explorer - it can be not installed or corrupted. And I suppose it doesn't work in other browsers at all.

| improve this answer | |
  • yes in firefox it didnt work when i tested, but what plug in should i have? – Shkipper Feb 9 '12 at 8:17
1

The presense "popup" is an ActiveX control installed by OCS, Lync or Messenger. AFAIK it wonly works in IE 32bit (because the ActiveX are 32bit). In SP there is some Javascript that calls the control and pops it up.

Are your status indicators for people showing as grey (which would indicate that the communication with Lync isnt operational) or green/orange/red which would indicate the communication is working with Lync.

| improve this answer | |
  • it shows gray .. but it doesnt matter i just need to show a pop up when i hover over it and i have few environments with same portal, on some it works and on others it doesnt – Shkipper Feb 9 '12 at 8:17
  • If its grey then either your IM client isn't working/signed-in and connecting with the ActiveX control etc... OR the users address wasn't found in the IM client and so no presence is shown. – Chris Johnson Feb 17 '12 at 5:39

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.