0

Search Service application worked fine before but after some days when i open search service application from central admin below error appears.

The base type 'Microsoft.Office.Server.Search.Internal.UI.SearchAdministration' is not allowed for this page. The type Microsoft.Office.Server.Search.Internal.UI.SearchAdministration, Microsoft.Office.Server.Search, Version=15.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c could not be found or it is not registered as safe.

what cause this issue occurred in SharePoint?

1 Answer 1

0

Have you installed any patches recently?

Anyway,Either add the safecontrol to your config file or update the SearchResults.aspx page layout's top section.

<%@ Page language="C#" Inherits="Microsoft.SharePoint.Publishing.PublishingLayoutPage,Microsoft.SharePoint.Publishing,Version=15.0.0.0,Culture=neutral,PublicKeyToken=71e9bce111e9429c" %>
<%@ Register Tagprefix="SharePoint" Namespace="Microsoft.SharePoint.WebControls" Assembly="Microsoft.SharePoint, Version=15.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c" %> 
<%@ Register Tagprefix="Utilities" Namespace="Microsoft.SharePoint.Utilities" Assembly="Microsoft.SharePoint, Version=15.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c" %> 
<%@ Register Tagprefix="WebPartPages" Namespace="Microsoft.SharePoint.WebPartPages" Assembly="Microsoft.SharePoint, Version=15.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c" %> 
<%@ Register Tagprefix="OSRVWC" Namespace="Microsoft.Office.Server.WebControls" Assembly="Microsoft.Office.Server, Version=15.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c" %> 
<%@ Register Tagprefix="OSRVUPWC" Namespace="Microsoft.Office.Server.WebControls" Assembly="Microsoft.Office.Server.UserProfiles, Version=15.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c" %> 
<%@ Register Tagprefix="SPSWC" Namespace="Microsoft.SharePoint.Portal.WebControls" Assembly="Microsoft.SharePoint.Portal, Version=15.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c" %> 
<%@ Register Tagprefix="SEARCHWC" Namespace="Microsoft.Office.Server.Search.WebControls" Assembly="Microsoft.Office.Server.Search, Version=15.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c" %> 
<%@ Register Tagprefix="PublishingWebControls" Namespace="Microsoft.SharePoint.Publishing.WebControls" Assembly="Microsoft.SharePoint.Publishing, Version=15.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=71e9bce111e9429c" %>
1
  • Hi I installed NOV SP 2013 Security patches recently , Please can you share above Html from where you posted any references for that Nov 19, 2020 at 7:00

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.