0

I know this might be duplicated but I could not find the solution.

//package-solution.json
{
  "$schema": "https://developer.microsoft.com/json-schemas/spfx-build/package-solution.schema.json",
  "solution": {
    "name": "a-client-side-solution",
    "id": "",
    "version": "1.0.0.8",
    "includeClientSideAssets": true
  },
  "paths": {
    "zippedPackage": "solution/a.sppkg"
  }
}

[SPLoaderError.loadComponentError]:
***Failed to load component "....." (WebPart). Original error: ***Failed to load URL 'https://publiccdn.sharepointonline.com/tenant.sharepoint.com/sites/appcatalog/ClientSideAssets/1f6c0c7d-438d-40fe-b185-0a2510e877d1/webpart-factory-imagesectionwebpartstrings_en-us_536e65149b0acf4d52c0043073b9fc59.js' for resource 'ImageSectionWebPartStrings' in component '22b74b02-870a-41a1-a278-6252f8989515' (ImageSectionWebPart). There was a network problem. This may be a problem with a HTTPS certificate. Make sure you have the right certificate.

***INNERERROR:
***Failed to load URL 'https://publiccdn.sharepointonline.com/tenant.sharepoint.com/sites/appcatalog/ClientSideAssets/1f6c0c7d-438d-40fe-b185-0a2510e877d1/webpart-factory-imagesectionwebpartstrings_en-us_536e65149b0acf4d52c0043073b9fc59.js' for resource 'ImageSectionWebPartStrings' in component '22b74b02-870a-41a1-a278-6252f8989515' (ImageSectionWebPart). There was a network problem. This may be a problem with a HTTPS certificate. Make sure you have the right certificate.
***CALLSTACK:
Error
    at t [as constructor] (https://spoprod-a.akamaihd.net/files/sp-client/sp-pages-assembly_en-us_2d455b42d24fafbcc61beda1baff1682.js:4:53271)
    at new t (https://spoprod-a.akamaihd.net/files/sp-client/sp-pages-assembly_en-us_2d455b42d24fafbcc61beda1baff1682.js:20:64771)
    at Function.e.buildErrorWithVerboseLog (https://spoprod-a.akamaihd.net/files/sp-client/sp-pages-assembly_en-us_2d455b42d24fafbcc61beda1baff1682.js:20:107382)
    at Function.e.buildLoadComponentError (https://spoprod-a.akamaihd.net/files/sp-client/sp-pages-assembly_en-us_2d455b42d24fafbcc61beda1baff1682.js:20:103413)
    at https://spoprod-a.akamaihd.net/files/sp-client/sp-pages-assembly_en-us_2d455b42d24fafbcc61beda1baff1682.js:20:96968




//after uploading in APPs Catalog
Deployment failed.  Correlation ID: ......
Enabled Yes
Valid App Package Yes
Deployed No
Tenant Deployed No

  1. yo @microsoft/sharepoint
  2. solution name is a
  3. ./config/package-solution.json modified the version number
#Attempted these command
gulp clean
gulp build
gulp bundle --ship
gulp package-solution --ship

My developing environment

  • OS: Ubuntu LTS 18.04
  • node 10.19.0
  • gulp CLI version: 2.2.0 ,Local version: 3.9.1

  • "devDependencies":

    • "@microsoft/sp-build-web": "1.10.0",
    • "react": "16.8.5",

Reference Materials I have read and tried

Please advise the possible solution?

2
  • Do you have another tenant you could try deploying to? I know Microsoft has some problems right now, the error "There was a network problem." might indicate that this is just a temporary problem... Apr 2, 2020 at 4:06
  • Yes. Its strange because My teams can deploy using windows OS and using my Account to deploy, so I eliminated the problem of permission problem. I have tried Windows OS to do the exact same steps. Any chance my settings are incorrect ?
    – Random I.T
    Apr 2, 2020 at 4:09

0

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.