0

I have developed a SPFx web part for SharePoint online, while running the gulp serve command, this is loading in the local workbench (http://localhost:4321/temp/workbench.html), as we can see in the below screen shot:

enter image description here

This is also loading fine both in Mozilla and Chrome browser inside the SharePoint online on _layouts/15/workbench.aspx page.

https://globalsharepoint2019.sharepoint.com/sites/SharePointRND/_layouts/15/workbench.aspx

From Mozilla:

enter image description here

From Chrome:

enter image description here

But the same webparts does not display in the internet explorer browser:

As we can see if I search with pnp it says "We couldn't find anything that matches your search."

enter image description here

Any technical reason or limitation why the SPFx framework web-part does not show/load in the internet explorer browser from the SharePoint online (_layouts/15/workbench.aspx) where as it shows or loads in chrome and Mozilla browser?

6
  • Strange! Have you refreshed your browser tab after running gulp serve? Try pressing Ctrl+F5. This may sound silly question but sometimes we forget to refresh the page :P Dec 31, 2019 at 6:03
  • Yes - I did multiple times of refresh, even closed and opened new session still didn't come up in ie
    – SP 2022
    Dec 31, 2019 at 6:09
  • Are you able to see any errors in console? Open _layouts/15/workbench.aspx page, press F12 first, then press Ctrl + F5 and check if there are any errors in browser console. Dec 31, 2019 at 6:18
  • Kindly can you share you github repo, while sharing repo isolate issue and upload which have issue
    – Milind
    Dec 31, 2019 at 6:57
  • I am new to SPFx, I am referring this link where complete code is available. sharepoint-journey.com/…
    – SP 2022
    Dec 31, 2019 at 7:10

1 Answer 1

0

Open the solution in Visual Studio Code, open launch.json file in ".vscode", modify the url for "Hosted workbench", then debug the code and check if the web part can show in IE browser.

If still not showing in IE, reopen the IE and try to run "gulp serve" again.

enter image description here

4
  • Is the file name "launch.json" ? I didn't find the file - what is the path of that file?
    – SP 2022
    Dec 31, 2019 at 12:23
  • Check the screenshot in the reply above.
    – LZ_MSFT
    Jan 1, 2020 at 1:21
  • Thanks for your reply - however, I don't see ".vscode" folder in my project, it is missing. It seems it is a known issue ,it is reported in the below thread in GitHub: github.com/Microsoft/vscode/issues/66630
    – SP 2022
    Jan 1, 2020 at 7:04
  • Did you use the Visual Studio Code from here: code.visualstudio.com/docs/?dv=win ?
    – LZ_MSFT
    Jan 1, 2020 at 8:06

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.