0

The site setup goes like this: MainSite --> SubSite.

Permissions on MainSite

enter image description here

User (tsp5070_ex_farm) is also added to Style Resource Readers.

enter image description here

I set Stop Inheriting Permissions and user added "Edit Permission" on SubSite.

enter image description here

On WebApp -> SubSite when I logged:

  • in modern view still asked credential

enter image description here

  • classic view did not ask credential, but if I went e.g. Home Page where it was not possible to switch to classic mode so it still asked credential

enter image description here

Why does it still ask me to log in once I logged it? What am I missing?

0

It’s the default behavior since the user has only limited access permission in the main site. They don’t have permission to view modern pages.

As a workaround, you can create a new permission level in the main site, select 'View Application Pages' list permission and 'Open' site permission, then grant this permission level to the user in the main site.

Clear the browser cache and login to check the result.

  • I created a new permission level with permissions: View Application Pages, Open. I have added permission level to the user on the main site. Cleared the browser cache and logged. I signed in and about a moment require a login again. I cannot access the main site, I have access to the subsite. – Cleemas Oct 9 at 9:07

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.