1

I am trying to create a workflow (According to the "Approval - Sharepoint 2010" template) and to activate "Enable Content Approval" in it, this works fine, but it doesn`t do anything.

Some research resulted in the site feature "Workflows can use app permissions" to be nessessary to use this feature.

So I go to the site that contains the library, go to "Site settings", "Manage site features", look for the feature and click the Activate-button.

Doing that results in this error message

An unexpected error has occured.

Using the Correlation ID I was able to find this stack trace, which seems to maybe explain why it does not work:

Unexpected Microsoft.SharePoint.WorkflowServices.NotConnectedException:
Exception of type 'Microsoft.SharePoint.WorkflowServices.NotConnectedException' was thrown.

at Microsoft.SharePoint.WorkflowServices.SPAppOnlyPolicyManagerFeatureReceiver.ConfigureAppOnlyPolicy(SPFeatureReceiverProperties properties, Boolean isAppOnly)
at Microsoft.SharePoint.SPFeature.DoActivationCallout(Boolean fActivate, Boolean fForce)
at Microsoft.SharePoint.SPFeature.Activate(SPSite siteParent, SPWeb webParent, SPFeaturePropertyCollection props, SPFeatureActivateFlags activateFlags, Boolean fForce)
at Microsoft.SharePoint.SPFeatureCollection.AddInternal(SPFeatureDefinition featdef, Version version, SPFeaturePropertyCollection properties, SPFeatureActivateFlags activateFlags, Boolean force, Boolean fMarkOnly)
at Microsoft.SharePoint.SPFeatureCollection.AddInternalWithName(Guid featureId, Int32 compatibilityLevel, String featureName, Version version, SPFeaturePropertyCollection properties, SPFeatureActivateFlags activateFlags, Boolean force, Boolean fMarkOnly, Boolean fIgnoreMissing, SPFeatureDefinitionScope featdefScope)
at Microsoft.SharePoint.WebControls.FeatureActivator.ActivateFeature(Guid featid, Int32 compatibilityLevel, SPFeatureDefinitionScope featdefScope)
at Microsoft.SharePoint.WebControls.FeatureActivatorItem.ToggleFeatureActivation()
at Microsoft.SharePoint.WebControls.FeatureActivatorItem.BtnActivateFeature_Click(Object objSender, EventArgs evtargs)
at System.Web.UI.WebControls.Button.OnClick(EventArgs e)
at System.Web.UI.WebControls.Button.RaisePostBackEvent(String eventArgument)
at System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint)

Sadly I do not know what this means, and I couldn`t find anything on Google.

I hope someone can explain what this means, or maybe even tell me, how to solve this problem.

0

It looks like you have not setup or completely configured the Workflow Manager. The below link is for SP2013, but it will work for SP2019.

https://docs.microsoft.com/en-us/sharepoint/governance/install-and-configure-workflow-for-sharepoint-server

  • This looks correct, I will try this solution on monday and will then return with an answer, thank you – bearb001 Jun 1 at 0:10
  • We haven´t actually managed to install the workflow manager, we are now looking for a sharepoint-external solution. I sadly don´t know if this answer was helpful, but it was the most helpful answer, which is why I accept this answer now. – bearb001 Jun 20 at 9:37

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.