1

I am facing issues in publishing Infopath form to SharePoint 2016. I ensured all the prerequisites(features, service applications, infopath services configuration, perimssion for the user account that is publishing) are satisfied. http://www.appvity.com/blogs/post/2013/06/16/How-to-configure-and-publish-InfoPath-to-SharePoint-2013.aspx

I am trying to publish an Infopath form to the SharePoint server 2016. It is a simple from with a single text control. I kept the form simple to test the publishing process.

The Publishing process is going fine upto the following screen enter image description here

After this screen, i am getting the error.

enter image description here

There is no error message by Microsoft.

I checked ULS Logs. There is no error messages there.

Can any one help me how to follow from here?


Update on 3/20/2019:

Investigation with fiddler revealed problem with the Update Content Type. The response is

<soap:Envelope xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"> <soap:Body> <UpdateContentTypeResponse xmlns="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/soap/"> <UpdateContentTypeResult> <Results> <Method ID="2"> <ErrorCode>0x00000000</ErrorCode> </Method>
  • Additional information: I debug using fiddler, the library is created and deleted. – Tortoise Mar 20 at 8:26
  • 1
    do you get the error as well when you try to edit an list form (create a test list and modify the default form with infopath)? – Marek Sarad Mar 20 at 11:43
  • @MarekSarad, I will do what you said and update. – Tortoise Mar 20 at 12:53
  • @MarekSarad, the editing of list forms is working perfectly fine. The problem is with the form library. – Tortoise Mar 21 at 11:34
  • with your first comment what do you mean the library is created and deleted? I should have the form library created before you publish the form to it. – Marek Sarad Mar 21 at 12:53
2

One of the prerequisite for publishing infopath is "enabling Desktop experience feature". As my dev server is a "Single farm server", I enabled "Desktop experience feature" and the publishing issues are resolved.

See the following Microsoft KB: support.office.com/en-us/article/-infopath-cannot-save-the-following-form-error-message-when-you-try-to-publish-an-infopath-form-on-a-sharepoint-server-2013-server-7419903b-1bae-4f93-bec8-d01526f04806

Thanks to @MarekSarad

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.