1

I'm having issues with SharePoint 2013 not saving due to required fields. I recently updated the lists with KWiz Field Grouping and removed the requirement of the fields to be completed. When I go check the options for the fields it says must be completed before saving, "optional" is selected not "required." The little asterisk is not there when completing the form but it won't save. An error message pops up stating that the fields are required and must be completed before saving.

  • 1
    Does it work on out of the box form (without using the KWiz) components? if yes better to go to your vendor support. – Marek Sarad Mar 12 at 14:54
  • Hmm...I'll have to test that out. Thanks for the idea. – Tara Mar 12 at 19:22
  • Tested it out...removed the KWiz components and it still does not work. – Tara Mar 12 at 21:18
  • Is it a custom list, there might be some event receiver that makes some validation before saving. – Marek Sarad Mar 13 at 8:06
0

Are you sure there is not a Required field missing (hidden) from your form?

Are content types enabled on your list? To check go to List Settings>Content Types>select a content type>check the Status column for hidden fields.

  • Yes, it lists the column names that are required and under the Status column it correctly identifies them as Optional. – Tara Mar 12 at 19:21

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.