2

Previous versions of SharePoint had the "Resources" list view web part on the Central Administration home page (far right side), but in SharePoint 2019 On-Prem its missing. I see it in the "View Contents" but strangely I am unable to edit the Central Admin home page and add the Web Part. The link to "Add Web Part" does nothing. I used this often to setup shortcuts. Anyone else experience this?

Regards, Bismarck

2

It was removed. Either Microsoft had telemetry indicating it wasn't used or they figured they didn't see customers using it.

  • Ok, I think I found something. I created a new SP2019 Farm (Single Farm) on a VM. The "Resources" List was displayed on the Central Admin Home Page. Great! - Then I ran the January 2019 CU (KB4461634) and Boom !!! The Resources Web Part Disappeared and I could not edit the page and add it back (the hyperlink to Add a Web part does nothing). I was using I.E. 11, but Edge and Firefox behaved the same. – Bismarck Jan 30 at 15:27
1

i think you are talking about the "Resources" where you can put the links for your information. That is avaiable in SharePoint 2019, rather MSFT put two links by default their "SharePoint Server Documentation" & "SharePoint Server Updates". Still you can add more links to it. Here is what i am seeing on default.aspx of CA...enter image description here

If you are not seeing it then check if somebody remove the webpart (It is list view) from the default.aspx page?

BTW, this list they talk about during the release presentation of SharePoint 2019.

  • Yes, that is the list I'm talking about however, with a brand new install its missing on the Central admin home page and even though its there from the "View Content" , I am unable to add it. In fact, I can't add anything to the home page on Central admin. Is this the change in SP2019 that Trevor is talking about? – Bismarck Jan 28 at 20:16
  • no change, rather improved as i mentioned in my answer, can you edit the page? check this docs as they mentioned it is improved...docs.microsoft.com/en-us/sharepoint/what-s-new/… 2nd heading – Waqas Sarwar MVP Jan 28 at 20:21
  • I can edit the page but when I click on the link "Add a Web Part" nothing happens. The site is in the "Intranet Zone" in the browser. – Bismarck Jan 28 at 23:03
  • I am not sure, may be try different browser or non server machine or use the fqdn in url – Waqas Sarwar MVP Jan 29 at 1:10
  • Ok, I think I found something. I created a new SP2019 Farm (Single Farm) on a VM. The "Resources" List was displayed on the Central Admin Home Page. Great! - Then I ran the January 2019 CU (KB4461634) and Boom !!! The Resources Web Part Disappeared and I could not edit the page and add it back (the hyperlink to Add a Web part does nothing). I was using I.E. 11, but Edge and Firefox behaved the same. – Bismarck Jan 30 at 15:27

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.