1

I have a SharePoint 2013 On Prem Farm.

On the Intranet Site is a Subsite of Departments. On each sub site is a page called Team Members. All members of the department are displayed using a Search Result Web Part, which refines on the users Department which it gets from their User Profile.

I recently created a new Department sub site and Team Members Page but when I try to add the Team Members to the page the new department is not displayed as an option for the refiner.

enter image description here

The New Department has been added to the Term Set and a Full Crawl has been run. Any ideas greatly appreciated. Thanks Dan

  • Do you have any items using the new department name? If not that may be the reason why you don't see it. – Marek Sarad Dec 14 '18 at 11:49
  • Marek, thanks for the quick response - I'll take a look -Dan – Dan Dec 14 '18 at 16:18
0

Marek, I checked and there was Content so it was not that. To resolve this issue I followed this link Adjust refine accuracy settings for Search Results web part

I know links are not to be trusted to last so here is what I did to resolve/work around my issue.

In the Build a Query box I clicked on the 'Basics' Tab. In the area marked Query Text was the following text :-

path:"http://myprofile"{SearchBoxQuery}

To this I added the following to read :-

path:"http://myprofile"{SearchBoxQuery}Department="newdepartmentname" where newdpartmentname is the name of the Department that was missing from the list of Refiners. NOTE - the double quotes around the department name are required.

Clicked on Test Query and the Search Result Preview displayed the correct result. Applied and saved the Webpart

There is probably a more permanent fix I could have applied but this will do for now and get the client off my back. I hope others find this useful......Dan.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.