1

i would like to use the SharePoint Homepage in SharePoint 2019, but when i try to follow a site, i get the error

InternalError : Could not follow the item http://webapp/sites/site

The ULS has the following entry:

Exception occured in scope Microsoft.Office.Server.UserProfiles.FollowedContent.Follow. Exception=Microsoft.Office.Server.UserProfiles.FollowedContentException: InternalError : Could not follow the item http://webapp/sites/site
at Microsoft.Office.Server.UserProfiles.FollowedContent.FollowItem(FollowedItem item, Boolean isInternal) at Microsoft.Office.Server.UserProfiles.FollowedContent.DoLocalFollow(Uri url, FollowedItemData data) at Microsoft.Office.Server.UserProfiles.FollowedContent.Follow(Uri url, FollowedItemData data) at Microsoft.Office.Server.UserProfiles.FollowedContentServerStub.InvokeMethod(Object target, String methodName, XmlNodeList xmlargs, ProxyContext proxyContext, Boolean& isVoid) at Microsoft.SharePoint.Client.ServerStub.InvokeMethodWithMonitoredScope(Object target, String methodName, XmlNodeList args, ProxyContext proxyContext, Boolean& isVoid)

The Managed Metadata Service Application, User Profile Service Application and Search Service Application are all up and running, the service accounts of the application pools of the service applications have permissions on the webapp and the content-database of the webapplication - so what is the issue?

0

looks like it is permission issue or connection issue with either Mysite or UPA Because user's social activity stored inside the UPA . I would check following:

  • Make Sure application pool account of the Content Web Application (from where user want to follow the document) Should have the permission on the MySites content database.
  • Make Sure application pool account of the Content Web Application have permission in inside the User Profile Service.

I will also check the ULS logs (may be enable the Verbose logging) and check the complete trace.

  • Thanks for your answer - but that did not fix the issue .. – user1730 Dec 6 '18 at 9:44
0

To troubleshoot the issue, you could check if you have created the MySite.

And then check if you have set the site collection administrator in the MySite.

More reference:

SharePoint: Users cannot create new subsites.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.