1

I am following the instructions in this guide. https://docs.microsoft.com/en-us/sharepoint/dev/spfx/web-parts/get-started/build-a-hello-world-web-part

The only difference is that I installed yo locally. When I run "gulp serve", https://localhost:5432/workbench is launched in the browser and I get the following error

Error: EISDIR: illegal operation on a directory, symlink 'H:\My Documents\VSCODE\simple-spfx-webpart\node_modules\@microsoft\sp-webpart-workbench' -> 'H:\My Documents\VSCODE\simple-spfx-webpart\temp\workbench-packages\@microsoft_sp-webpart-workbench' at Object.fs.symlinkSync (fs.js:1014:18) at WorkbenchPage._getUrlForPackagePath (H:\My Documents\VSCODE\simple-spfx-webpart\node_modules\@microsoft\sp-webpart-workbench\lib\api\WorkbenchPage.js:166:17) at WorkbenchPage._generateWorkbenchPageContent (H:\My Documents\VSCODE\simple-spfx-webpart\node_modules\@microsoft\sp-webpart-workbench\lib\api\WorkbenchPage.js:33:39) at WorkbenchPage.handleWorkbenchRequest (H:\My Documents\VSCODE\simple-spfx-webpart\node_modules\@microsoft\sp-webpart-workbench\lib\api\WorkbenchPage.js:25:51) at Layer.handle [as handle_request] (H:\My Documents\VSCODE\simple-spfx-webpart\node_modules\express\lib\router\layer.js:95:5) at next (H:\My Documents\VSCODE\simple-spfx-webpart\node_modules\express\lib\router\route.js:137:13) at Route.dispatch (H:\My Documents\VSCODE\simple-spfx-webpart\node_modules\express\lib\router\route.js:112:3) at Layer.handle [as handle_request] (H:\My Documents\VSCODE\simple-spfx-webpart\node_modules\express\lib\router\layer.js:95:5) at H:\My Documents\VSCODE\simple-spfx-webpart\node_modules\express\lib\router\index.js:281:22 at Function.process_params (H:\My Documents\VSCODE\simple-spfx-webpart\node_modules\express\lib\router\index.js:335:12) at next (H:\My Documents\VSCODE\simple-spfx-webpart\node_modules\express\lib\router\index.js:275:10) at _setJSONResponseContentTypeMiddleware (H:\My Documents\VSCODE\simple-spfx-webpart\node_modules\@microsoft\gulp-core-build-serve\lib\ServeTask.js:120:9) at Layer.handle [as handle_request] (H:\My Documents\VSCODE\simple-spfx-webpart\node_modules\express\lib\router\layer.js:95:5) at trim_prefix (H:\My Documents\VSCODE\simple-spfx-webpart\node_modules\express\lib\router\index.js:317:13) at H:\My Documents\VSCODE\simple-spfx-webpart\node_modules\express\lib\router\index.js:284:7 at Function.process_params (H:\My Documents\VSCODE\simple-spfx-webpart\node_modules\express\lib\router\index.js:335:12)

The command line log is shown in this image. enter image description here

node version is 8.10.0 npm version is 5.6

Please advice. This is not the first time I am building spfx webparts. This is the first time I am getting this error.

  • Try to run console with admin privileges – Sergei Sergeev Oct 12 '18 at 6:54
  • Thank you for the suggestion. That did not work. I also reinstalled node with 8.12 LTS version to see if that could fix but it did not. The sad part is that I cannot use any of the docker images because I am running 32bit windows. – shreyas.ganta Oct 12 '18 at 15:51
  • In that case, I think you have to install yo locally because it's the only difference from official guidance. – Sergei Sergeev Oct 12 '18 at 15:53

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.