3

When I try to access the URL - http://sample.url.com/sites/SiteColl/SPE/_layouts/SubChoos.aspx, it throws the below error however it is working for the other subsites

12/06/2011 16:08:45.59 w3wp.exe (0x1FE0) 0x16E8 SharePoint Foundation General 8kh7 High List does not exist. The page you selected contains a list that does not exist. It may have been deleted by another user. 73c0b06b-ef92-4f01-b12a-f28a7e340c30

12/06/2011 16:08:45.59 w3wp.exe (0x1FE0) 0x16E8 SharePoint Foundation Runtime tkau Unexpected System.Runtime.InteropServices.COMException: List does not exist. The page you selected contains a list that does not exist. It may have been deleted by another user. at Microsoft.SharePoint.Library.SPRequestInternalClass.GetViewsSchemaXml(String bstrUrl, String bstrListName, Boolean bFullBlown, Boolean bNeedInitAllViews, ISP2DSafeArrayWriter p2DWriter, Int32& plDefaultViewIndex, Int32& plMobileDefaultViewIndex) at Microsoft.SharePoint.Library.SPRequest.GetViewsSchemaXml(String bstrUrl, String bstrListName, Boolean bFullBlown, Boolean bNeedInitAllViews, ISP2DSafeArrayWriter p2DWriter, Int32& plDefaultViewIndex, Int32& plMobileDefaultViewIndex) 73c0b06b-ef92-4f01-b12a-f28a7e340c30

6
  • What does SubChoos.aspx contain? how does it work normally?
    – Deepu Nair
    Commented Dec 7, 2011 at 0:47
  • It will allow us to select the List/Lists to enable alerts. In my case, it throws the above mentioned error while accessing the page.. Commented Dec 7, 2011 at 8:41
  • Is this list being referred from some other site? Is it the same page working for all other sites?
    – Deepu Nair
    Commented Dec 7, 2011 at 8:56
  • have copied the subsite into the same site collection with a different name where it is working fine..Also, there a huge list with 5500+items, would that be an issue? Commented Dec 8, 2011 at 14:13
  • Queries on large lists get throtlled / cancelled by the API. Perhaps the code behind subchoos.aspx has trouble querying the large list because of that. You could try raising the limits in Central Admin to rule that out.
    – Jasper
    Commented Dec 14, 2011 at 10:55

3 Answers 3

1

I think the list may be corrupt with wrong settings, etc. Couple of things to look into -

  • A). Create a new (default) view of the list - using SP Designer
  • B). Delete the old (default) view of the list.

    If above still fails, then

  • C.) Forcefully delete the list using STSADM: stsadm.exe -o forcedeletelist -url

    or POSH Script:

    1. $fooweb = Get-SPWeb fooUrl
    2. $foolist = $fooweb.Lists["fooList"]
    3. $foolist.AllowDeletion = $true
    4. $foolist.Update()
    5. $foolist.Delete()
    6. $fooweb.Dispose()
  • D). Create/Copy new list.

8
  • I'm getting this error: ( $spweb.Lists["Feedback Board"] ).Delete() Exception calling "Delete" with "0" argument(s): "List does not exist. The page you selected contains a list that does not exist. It may have been deleted by another user." At line:1 char:42 + ( $spweb.Lists["Feedback Board"] ).Delete <<<< () + CategoryInfo : NotSpecified: (:) [], MethodInvocationException + FullyQualifiedErrorId : DotNetMethodException Commented Dec 9, 2011 at 16:24
  • Run SPM and check the existence (& AllowDeletion property) of the list. Check this forum post for a similar situation - sharepoint.stackexchange.com/questions/24904/… Commented Dec 9, 2011 at 17:54
  • *SPM is SharePoint Manager - spm.codeplex.com Commented Dec 9, 2011 at 18:02
  • Also verify that the Site Collection Administrators matches to perform the above tasks. Commented Dec 9, 2011 at 22:41
  • 1. Verified if it is allowed to delete - > $list.AllowDeletion (Result ->True) 2. Verified if it has unique permission - > $list.HasUniqueRoleAssignments (Result -> False) 3. Verified the Lookup columns and found nothing. 4. Verified if it is related to AAM and found it is not. 5. Verified the ULS and could not find more clue(verbose) 6. Used SPM to delete however it does not show this list. 7. Used SPD however it does not show this list. any clue? Commented Dec 12, 2011 at 7:44
0

It can be an access related issue. Like, may be you dont have the proper privileges in the sub site to access the list or may be the page layout with which the page is created is not published or approved. I dont see this as a corrupted list, but a list which is not being accessible from this particular subsite due to some privilege issue.

0

I had this issue on publishing sites recently. It went away when I deactivated and reactivated the publishing feature at the site collection level.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.