1

I’m experiencing an extremely annoying issue with SharePoint.

This is what I’ve done on our SharePoint Online tenant:

  • Created a new modern SharePoint team site. I want to track client invoices. -Created the initial required site columns (Invoice No, Customer, Invoice date, project code etc.).
  • Created a content type from these new site columns.
  • Created a list for client invoices and enabled management of content types and added my content type as the default content type on this list.
  • Modified the default view on my list.
  • Captured initial data (current outstanding client invoices) to test and modify my solution (list) with.
  • Started to add additional required columns. Process is a) create new site column, b) add to content type, c) modify view.

Now my problem is that suddenly, new columns I have added are not available to check if I modify the view on the list?

It seems as if the available list of columns to use in the view is just not updating anymore when I change columns on the content type.

Can anyone help?

  • While adding the new site column to that content type, Did you enable the option Update all content types inheriting from this type? ? – Arulraj Jul 19 '18 at 7:10
  • Hi Arulraj. Yes that option is enabled when adding the site column to the content type. – Christoff Jul 19 '18 at 7:59
  • you tried re-add the content type? – M.P. Jul 19 '18 at 8:20
  • If I re-add the content type, will I: - Lose any of the current data in my list? - Have any issues with duplicate column names afterwards? Thanks!! – Christoff Jul 19 '18 at 10:35

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.