0

We just installed the March 2018 CU for SharePoint 2013. Now no one can open documents in the office client but office web apps works. They get the error "Sorry, we couldn't open http://sharepoint.com/.." This was working fine before we installed the CU

  • Thanks for this. I couldn't make a comment since I don't have the necessary reputation points. However, this doesn't truly address the overall problem. In my situation, I checked the STSSOAP.DLL files on all webapplications and in the 15 hive config bin. They are all of the same version 15.0.4525.1000. (Windows explorer also shows that both were modified same date and same time and are of the same file size) The only difference is: while STSSOAP.DLL in the webapplication shows a property date created of 26/03/2015; the STSSOAP.DLL in the 15 hive config bin shows a property date created of 23/0 – ArthurEzenwanne Nov 1 '18 at 13:52
0

I found out what the issue was. Some of the DLLs in the following two folders on the servers were different versions:

  • C:\Program Files\Common Files\microsoft shared\Web Server Extensions\15\CONFIG\BIN\
  • C:\Inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\Webapplication_app_bin\

Most notably, the STSSOAP.DLL file

It turns out that when MS had me run PS config using powershell, the engineer missed a couple of switches in the cmd line, namely:

applicationcontent -install

Instead of running psconfig again, you can run the following cmd in SP mgmt shell:

Install-SPApplicationContent

https://blog.bugrapostaci.com/tag/stssoap-dll/

More information is here:

Can't open office documents after installing January 2018 updates

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.