0

My environment is SharePoint 2013 authenticating through Azure AD via ADFS. I am using AzureCP v12.Beta as the claims provider.

AzureCP does not return results from Central Administration but all other web applications work fine.

From the 'Add users to this group' dialog, I see "Sorry, we're having trouble reaching the server." From the Web Applications page -> User Policy -> Add Users -> 'Select People and Groups' dialog, I get the error "No results were found to match your search item. Please enter a new term or less specific term. This is true even when selecting 'Bypass Azure AD lookup' from the AzureCP configuration page.

I see the following in ULS:

[Forced due to logging gap, cached @ 05/10/2018 11:05:04.64, Original Level: Verbose] TenantAppEtag record requested but there is no sitesubscription or tenantId for site {0} so we will use the WebApp Id for the cache.

[AzureCP] Unexpected error in FillSearch: System.ArgumentException: Exception of type 'System.ArgumentException' was thrown. Parameter name: encodedValue, Callstack:
at Microsoft.SharePoint.Administration.Claims.SPClaimEncodingManager.DecodeClaimFromFormsSuffix(String encodedValue)
at azurecp.RequestInformation..ctor(IAzureCPConfiguration currentConfiguration, RequestType currentRequestType, List`1 processedClaimTypeConfigList, String input, SPClaim incomingEntity, Uri context, AzureADObjectType[] directoryObjectTypes, String hierarchyNodeID, Int32 maxCount)
at azurecp.AzureCP.FillSearch(Uri context, String[] entityTypes, String searchPattern, String hierarchyNodeID, Int32 maxCount, SPProviderHierarchyTree searchTree)

Claims Search call failed. Error Message: Object reference not set to an instance of an object. Callstack: at Microsoft.SharePoint.WebControls.PeopleQueryControl.IssueClaimsQuery(String searchPattern, String providerID, String hierarchyNodeID, Int32 pageSize, SPProviderHierarchyTree spgroupTree).

The Active Directory spclaimprovider was disabled via the following:

$cpm = Get-SPClaimProviderManager $ad = get-spclaimprovider -identity "AD" $ad.IsVisible = $false $cpm.Update()

image

0

This was a bug that has been resolved with the latest release of the AzureCP v.12 beta.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.