0

When I am trying to create site collection in SharePoint 2016 new server I am getting user cannot be found error. I have added myself as site collection administrator in Central Administration site collection administrators. I have ran all the CU from April to August (April 2017 CU-KB3178718, May 2017 CU-KB3191880, June 2017 CU-KB3203432, July 2017 CU-KB3213544, Aug 2017 CU-KB4011049) but still facing same issue as shown below. I have been added with full access on SQL data base permissions as well.enter image description here

Couldn't get settings from site settings manager. Exception: System.IO.FileNotFoundException: The site http://pddvsppspd10:80/ could not be found in the Web application SPWebApplication Name=WSS_Developer2016_SPD10. at Microsoft.SharePoint.SPSite.LookupSiteInfo(SPFarm farm, Boolean contextSite, Boolean swapSchemeForPathBasedSites, Uri& requestUri, Boolean& lookupRequiredContext, Guid& applicationId, Guid& contentDatabaseId, Guid& siteId, Guid& siteSubscriptionId, SPUrlZone& zone, String& serverRelativeUrl, Boolean& hostHeaderIsSiteName, Boolean& appWebRequest, String& appHostHeaderRedirectDomain, String& appSiteDomainPrefix, String& subscriptionName, String& appSiteDomainId, Uri& primaryUri) at Microsoft.SharePoint.SPSite..ctor(SPFarm farm, Uri requestUri, Boolean contextSite, Bool... 94184d9e-585f-90e1-a678-178e51faf34c ...ean swapSchemeForPathBasedSites, SPUserToken userToken) at Microsoft.SharePoint.SPSite..ctor(SPFarm farm, Uri requestUri, Boolean contextSite, SPUserToken userToken) at Microsoft.SharePoint.SPSite..ctor(String requestUrl, SPUserToken userToken) at

Microsoft.SharePoint.Administration.Claims.SPAllUserClaimProvider.IsEveryoneClaimEnabledInTenantSetting(Uri context) 94184d9e-585f-90e1-a678-178e51faf34c

enter image description here

  • Did you ran the config wizard? whats your farm topology? any special authentication? try to find the correlation id in uls log – Waqas Sarwar MVP Feb 22 '18 at 22:18
  • Yes did ran the configuration wizard for every CU . its just a standalone server for developer. Correlation id shows this in uls logs as updated in the main question above. i have updated the authentication image as well above int he question – SPLearner Feb 22 '18 at 22:21
  • are you creating root level site collection or 2nd level (/sites/name)? you are using the domain account to configure the farm? – Waqas Sarwar MVP Feb 22 '18 at 22:25
  • creating root level site collection . used the farm account – SPLearner Feb 22 '18 at 22:37
  • Both error are telling different story, how u enter user name domain\user name? Is the user resolved in the primary admin field? – Waqas Sarwar MVP Feb 22 '18 at 22:40

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.