0

When trying to create subsite from a given template anywhere but the top of the site collection, this error occurs:

    Unhandled exception was thrown by the sandboxed code wrapper's Execute method in the partial trust app domain: 
An unexpected error has occurred. -{group and site Ids here} - Inner Exception: Microsoft.SharePoint.UserCode.SPUserCodeSolutionProxiedException: Value does not fall within the expected range.    
Server stack trace: at Microsoft.SharePoint.SPRoleAssignmentCollection.GetAssignmentByPrincipal(SPPrincipal principalToFind)     at Microsoft.SharePoint.SPRoleAssignmentCollection_SubsetProxy.GetAssignmentByPrincipal__Inner(SPPrincipal_SubsetProxy principalToFind)     at Microsoft.SharePoint.SPRoleAssignmentCollection_SubsetProxy.GetAssignmentByPrincipal(SPPrincipal_SubsetProxy principalToFind)     at System.Runtime.Remoting.Messaging.StackBuilderSink._PrivateProcessMessage(IntPtr md, Object[] args, Object server, Int32 methodPtr, Boolean fExecuteInContext, Object[]& outArgs)     at System.Runtime.Remoting.Messaging.StackBuilderSink.SyncProcessMessage(IMessage msg, Int32 methodPtr, Boolean fExecuteInContext)    Exception rethrown at [0]:      at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.HandleReturnMessage(IMessage reqMsg, IMessage retMsg)     at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.PrivateInvoke(MessageData& msgData, Int32 type)     at Microsoft.SharePoint.SPRoleAssignmentCollection_SubsetProxy.GetAssignmentByPrincipal(SPPrincipal_SubsetProxy principalToFind)     at Microsoft.SharePoint.SPRoleAssignmentCollection.GetAssignmentByPrincipal__Inner(SPPrincipal principalToFind)     at Microsoft.SharePoint.SPRoleAssignmentCollection.GetAssignmentByPrincipal(SPPrincipal principalToFind)     at Roche.TP.PDCore.Code.Commands.SitePagesRightsCommand.AssignPersonalViewsEditPermission(SPWeb web, SPList sitePages, Int32 groupId)     at Roche.TP.PDCore.Code.Commands.SitePagesRightsCommand.Execute(SPFeatureReceiverProperties properties)     at Roche.TP.SandboxCommon.Infrastructure.Commands.BaseCommandCollection.Execute(SPFeatureReceiverProperties properties)     at Roche.TP.PDCore.Features.Web_PDCore.Web_PDCoreEventReceiver.FeatureActivated(SPFeatureReceiverProperties properties)     at Microsoft.SharePoint.UserCode.SPUserCodeFeatureCallOutWrapper.ExecuteInternal(Object userCodeObject, SPUserCodeRemoteExecutionContext context)     at Microsoft.SharePoint.UserCode.SPUserCodeRemoteExecutionWrapper.Execute(SPUserCodeExecutionContext executionContext)     at Microsoft.SharePoint.UserCode.SPUserCodeApplicationHostAppDomainRef.ExecuteWrapper(SPUserCodeWrapper wrapper, SPUserCodeExecutionContext executionContext)     at System.Runtime.Remoting.Messaging.StackBuilderSink._PrivateProcessMessage(IntPtr md, Object[] args, Object server, Int32 methodPtr, Boolean fExecuteInContext, Object[]& outArgs)     at System.Runtime.Remoting.Messaging.StackBuilderSink.AsyncProcessMessage(IMessage msg, IMessageSink replySink)    Exception rethrown at [1]:      at System.Runtime.Remoting.Proxies.RealProxy.EndInvokeHelper(Message reqMsg, Boolean bProxyCase)     at System.Runtime.Remoting.Proxies.RemotingProxy.Invoke(Object NotUsed, MessageData& msgData)     at Microsoft.SharePoint.UserCode.SPUserCodeApplicationHostAppDomainRef.CodeToExecuteWrapper.EndInvoke(IAsyncResult result)     at Microsoft.SharePoint.UserCode.SPUserCodeApplicationHostAppDomainRef.Execute(Type userCodeWrapperType, SPUserCodeCachedAssemblyGroup userAssemblyGroup, Guid siteCollectionId, Byte[] binaryUserCodeToken, Byte[] proxyOperationToken, SPUserCodeExecutionContext executionContext, Boolean shouldUsageLog, Int32 currentProcessId)

As i described, given template works only of top of a site collection, any other template (this is a custom one) works, even custom ones. Any ideas?

Edit:

This error is not reproducible, it happens only on 1 site collection with 1 particular template. It fails on activating one of the features, but when I created blank subsite and activated feature it failed on manually, it activated without any problems.

  • The error message tells you what the problem is. – Derek Gusoff Nov 6 '17 at 14:28
  • @DerekGusoff I know, "value does not fall within the expected range". The problem is: which value, or how can I determine it, since I cannot attach process to the visual studio for example to debug it. – Wolwgang Nov 7 '17 at 11:45
0

I've "fixed it" by creating site from this template at the top of a site collection, and then saving it as a new template. Somehow, the new one works even in problematic subsites. If anyone will have an idea why it works like that, I'll be grateful.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.