2

What are the default settings for the out of the box list settings for the Categories page of a Blog site?

I lost the settings for mine. How do I discover what the old settings were and re-apply them? None of the selections in the web part list box have the old settings.

Screenshot: web-part view selection list

I was editing the Categories page, and in the Web Part when I changed the "List Views" (above image) the rendering changed from the nicely formatted headings and metadata (After screenshot) to a table-like listing (Before screenshot. Since at this point I had changed nothing on this page I assumed that one of the item in the drop down list would be the same as <Current View>.

After - what a categories page looks like now:

screenshot: mostly just a table list

Before - what it used to look like (from a different blog on same SP farm, ignore different category names):

Screenshot: title formatted as Heading, author & comments as byline

I've also compared the settings for other blog pages on the same farm and don't see anything to copy over (.../blog/_layouts/15/listedit.aspx?List={list-id-#}}. None of these seem to apply:

screnshot List setting page

  • I am not sure if your problem is related to the catetories. What do you see wen you go to this page /sites/tgg/blog/Lists/Categories/AllCategories.aspx? You should be seeing Ideas, Opinions, Events. These are the default categories. – Aslan Oct 30 '17 at 21:11
  • @Aslan - It's not the default category names I'm missing, but the default view. I was editing the Categories page, and in the Web Part when I changed the "List Views" the rendering changed from the nicely formatted headings and metadata (2nd blog screenshot) to a table-like listing (1st screen shot). Since I had changed nothing on this page yet I assumed that one of the items listed would be the same as <Current View>. [Q updated] – matt wilkie Oct 30 '17 at 21:17
  • do you have /sites/tgg/blog/Lists/Posts/AllPosts.aspx ? and did you compare the selected columns in the AllPosts view? maybe you are missing some fields... – Aslan Oct 31 '17 at 13:09
0

Ok I think this will solve your problem:

  1. Edit /sites/tgg/blog/default.aspx
  2. Edit Posts webpart
  3. Set Selected view "<Summary view>"
  4. Set Toolbar Type "<Summary Toolbar>"
  5. Click Apply then OK
  6. Save the page

The page will not look as expected until the step 6.

  • Hmmm. Didn't do it. Summary View shows the whole post, same as the Blog front page. I'm starting to wonder if the <Summary View> list itself has been broken somehow. – matt wilkie Nov 1 '17 at 22:36
  • Actually Categories is completely broken now, no matter which one I pick they all show same content as front page. :-/ – matt wilkie Nov 1 '17 at 22:44
  • 1
    Have you seen this post sharepoint.stackexchange.com/questions/90986/… – Aslan Nov 2 '17 at 14:01
  • No I hadn't. That sounds very like what's happened here. Previously I haven't been able to get Sharepoint Designer to work with our sharepoint and mapped network drives to SP are disabled, so I can't use the solutions there. However it might be enough info to get someone in central IT to do something. Thanks. – matt wilkie Nov 2 '17 at 16:26

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.