0

I'm trying to create site collection but I see several errors in logs when doing this. I'm working on test environment...

Creating site: URL "/" 94d3249e-2766-c0a9-cc0b-687468c08613

Begin Query the AD to get the user email and display name. 94d3249e-2766-c0a9-cc0b-687468c08613

Feature Activation: Activating Feature 'Fields' (ID: 'ca7bd552-10b1-4563-85b9-5ed1d39c962a') at URL http://sp2013:27000.

A large block of literal text was sent to sql (length 93794). This can result in blocking in sql and excessive memory use on the front end.

Slow Query Duration: 2045.6606531853 94d3249e-2766-c0a9-cc0b-687468c08613 Line 6517: 10/20/2017 13:29:56.33 w3wp.exe (0x011C) 0x1364 SharePoint Foundation Database fa44 High Slow Query StackTrace-Managed: at Microsoft.SharePoint.Utilities.SqlSession.OnPostExecuteCommand(SqlCommand command, SqlQueryData monitoringData) SqlCommand: 'EXEC @ReturnCode = proc_ProvisionContentType '22e947b3-6f22-4995-bf25-2c9f0dbab1d7','37eb0e92-d8e8-47e2-a33a-2c5f27541c90',N'',...

I haven't found information for 'Slow query duration' for this kind of scenarios, any help would be appreciated.

0

Seems more like an issue with your SQL server fragmentation.

  • I would recommend stopping the SharePoint services.
  • Restart server
  • Keep unused services off
  • Try creating site collection

Then turn services one by one till you figure out the culprit.

0

This is normal when creating a Site Collection. There is nothing to troubleshoot here.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.