1

Sorry for the French parts, I will translate.

Here, you can see I did set my workflow to start when an item is modified, not created: Is set to start automatically... when modified

Here, you can see I even put a condition : If modification by Supervisor Send an email If modification by Supervisor

My problem is : the workflow is starting both on modification AND on creation. Question: what is the problem and how can I fix it?

Any help will be appreciated.

P.S. Of course I did google it: this answer did not help me though...

  • Do you have any other workflows running on creation of that type of item? Running any workflow on an item, is in reality changing the version of the item and hence SharePoint would think that the item is in fact changing. Can you check the version of a newly created item? – Jurgen Cuschieri Jul 31 '17 at 14:34
  • Yes, I have another workflow running on creation (that allows the supervisor to make a change). Now I understand what was the issue, thanks to you. I guess I will have to erase the 'start on modified' workflow and modify my 'start on modification' workflow... How can I accept your comment as my answer? – The girl with red hair Jul 31 '17 at 15:20
  • I don't know how it works exactly since it's a comment not an answer. I will post an answer and you can accept that! Glad to help :) – Jurgen Cuschieri Jul 31 '17 at 15:37
  • @NathalieDesrosiers Welcome to the SharePoint StackExchange! You can accept an answer by clicking the checkmark under the vote buttons. – jpaugh Jul 31 '17 at 19:49
2

This issue is most often caused by a version increment. Check whether you have another workflow starting on creation of that type of item. If yes, that is most likely to be your problem!

  1. First the user creates the item (Version 1)
  2. The "other workflow" starts on creation (Version 2)
  3. 2 fired a modification in the item, as shown in the version number, so the workflow supposed to run on modification of the item is fired.

You would have to re-configure your workflows' settings to not cause that kind of clash.

0

You are probably updating a field in your workflow and since your workflow is set to start every time an item is modified. It is starting a workflow again and again. Review your workflow steps and make sure you do not update the current item, all updates should be done through the form, before you submit.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.