2

I was facing an issue reported by our customer. here are the current settings:-

  1. we have team site inside sharepoint on-premises enterprise 2013.
  2. when users creates alters on list items, and they specify other users inside the alert "Send Alerts to" section as follow:-

enter image description here

  1. the users defined inside the "Send Alerts to" will receive and invitation email.
  2. But the PROBLEM is that sometimes this invitation email subject will contain the List Name + Item Title. while on other lists the invitation email will only contain the item title. so the subject of the alert invitation email can be:-
An alert for 'ListTitle: ItemTitle' has been created

OR

An alert for 'ItemTitle' has been created

where in the first email subject it will contain the list title followed by the item title. while in the second email subject it will contain the item title only.

now i keep searching for this issue for around 2 days but could not indicate the reason. until today i have capture the first hint. now all our sub-sites facing this problem are created using a site template. where this site template contain 5 lists. now if users set an alert on an item inside the 5 lists which were added as part of the site template then the alert invitation email will contain both the ListTitle+ItemTitle. while if we create a new list specifically under a subsite (in other word the list is not part of the site template), then when users set an alert for an item inside this new list, then the invitation email subject will only include the item title...so can anyone adivce what is causing this confusion ??

  • I have a similar issue with approval emails... From what I've seen it's just site maintenance on Microsoft's side. Because you are using their cloud, not all of their memory references are working correctly... At least that's the working theory between my colleagues and myself – Flotolk Jul 10 '17 at 17:37
  • @Flotolk i am not sure i got your reply .. but i am not using cloud i am using on-premises 2013... – john Gu Jul 10 '17 at 23:09
  • O, then we may have a completely different issue. We are using the cloud feature and that just causes all sorts of issues, usually they are fixed by rewriting the program with a different name. – Flotolk Jul 14 '17 at 12:47
  • @Flotolk which program you are referring to ? – john Gu Jul 17 '17 at 12:02
  • we are using the web based version from office 365 – Flotolk Jul 19 '17 at 12:35

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.