2

I can't find edit links for the top and left menu in shareppoint site!

How to get edit links back?

Any insight, Thanks

  • 1
    Sounds like your permissions were removed or you're set as a read only user. – Eric Alexander Dec 8 '16 at 18:27
  • The current user has a full control – Sophie Douglas Dec 8 '16 at 19:28
1

This occurs in case of

  • You don't have sufficient permission to edit links

OR

  • Your site template is a publishing site

where Edit links (quick launch) is available in Team site and not available to the publishing site.

Meanwhile, if your site is a publishing site , you can manage links by going to

  • Site Settings > Look and Feel > Navigation.
  • The current user has a full control, how to check the site template – Sophie Douglas Dec 8 '16 at 19:29
  • 1
    sorry for late : the easiest way open your site > right click on the page > select view page source> search for "var g_wsaSiteTemplateId" you will find a code, such as "CMSPUBLISHING#0" , STS#0 ...etc, if it's "CMSPUBLISHING#0" it's a publishing site ,if it's "STS#0" it's a team site to find out what the template code means you can look at: absolute-sharepoint.com/2013/06/… – Mohamed El-Qassas MVP Dec 8 '16 at 21:28
1

this ability is not available on all webs. This is because the SharePoint navigation provider limits this function to webs that have been created from a specific list of web templates:

  • Team Site – STS#0
  • My Site Host – SPSSITEHOST#0
  • SharePoint Portal Server Personal Space – SPSPERS#0
  • Storage And Social SharePoint Portal Server Personal Space – SPSPERS#2
  • Storage Only SharePoint Portal Server Personal Space – SPSPERS#3
  • Social Only SharePoint Portal Server Personal Space – SPSPERS#4
  • Empty SharePoint Portal Server Personal Space – SPSPERS#5
  • Project Site – PROJECTSITE#0

Check this or this

To check which template is being used, check this one

https://nickhobbs.wordpress.com/2013/05/18/sharepoint-how-to-check-which-site-template-was-used-to-create-a-site-just-using-a-web-browser/

  • This isn't true - I have a test site collection that mirrors my production site and both are publishing sites. the test site shows edit links for QL and top, the prod site shows edit links for QL but not top. – matt Oct 4 '18 at 23:07
0

If it's not a permission problem: Check if Link inheritance is activated. If so the "edit links" button won't show up and you won't be able to edit the links. You can do it on the parent site though.

-1

On the right window there's a section that says "Share", "Follow", and a frame. Click on the frame and links should populate.

  • -1 that isn't the case. – matt Oct 4 '18 at 23:17

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.