3

I installed Project server 2013 on a SharePoint 2013 farm, everything goes well until I try to create a new view from "Project Web App Settings" page ==> the view doesn't get created (from the browser console I got

internal server error 500).

And from the windows events viewer I got the exception below :

Event code: 3003 Event message: A validation error has occurred. Event time: 24/11/2016 11:49:00 Event time (UTC): 24/11/2016 10:49:00 Event ID: f1579d278df048f480b1deee3faa1c49 Event sequence: 245 Event occurrence: 15 Event detail code: 0 Application information: Application domain: /LM/W3SVC/1513911398/ROOT-2-131244510754673622 Trust level: Full Application Virtual Path: / Application Path: C:\inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\443\ Machine name: VMXXXXSPO Process information: Process ID: 5128 Process name: w3wp.exe Account name: Domain\XXXX Exception information: Exception type: HttpRequestValidationException Exception message: A potentially dangerous Request.Form value was detected from the client (ctl00$ctl00$PlaceHolderMain$PWA_PlaceHolderMain$idGroupingSortingParams="0 at System.Web.HttpApplication.MaterializeHandlerExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute() at System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously)

Request information: 
Request URL: https://XXXX.XXXX.com:443/_layouts/15/pwa/Admin/ViewsAddMod.aspx?idTableUID=&idViewType=

Request path: /_layouts/15/pwa/Admin/ViewsAddMod.aspx 
User host address: 66.160.201.34 
User: 0#.w|XXX\sp_sql 
Is authenticated: True 
Authentication Type: Federation 
Thread account name: XXXX\sp_sql    Thread information: 
Thread ID: 715 
Thread account name: XXXX\sp_sql 
Is impersonating: True 
Stack trace:    at System.Web.HttpRequest.ValidateString(String value, String collectionKey, RequestValidationSource

requestCollection) at System.Web.HttpRequest.ValidateHttpValueCollection(HttpValueCollection collection, RequestValidationSource requestCollection) at System.Web.HttpRequest.get_Form() at Microsoft.SharePoint.SPGlobal.GetParametersFromHttpRequest(SPSite site, Boolean bAuthenticated) at Microsoft.SharePoint.SPGlobal.CreateSPRequestAndSetIdentity(SPSite site, String name, Boolean bNotGlobalAdminCode, String strUrl, Boolean bNotAddToContext, Byte[] UserToken, SPAppPrincipalToken appPrincipalToken, String userName, Boolean bIgnoreTokenTimeout, Boolean bAsAnonymous) at Microsoft.SharePoint.SPWeb.InitializeSPRequest() at Microsoft.SharePoint.SPWeb.EnsureSPRequest() at Microsoft.SharePoint.WebControls.SPControl.EnsureSPWebRequest(SPWeb web) at Microsoft.SharePoint.WebControls.SPControl.SPWebEnsureSPControl(HttpContext context) at Microsoft.SharePoint.SPContext.get_Current() at Microsoft.Office.Project.PWA.PJBasePage..ctor(String pwaUrl) at Microsoft.Office.Project.PWA.PJWebPage..ctor(String url) at __ASP.FastObjectFactory_app_web_viewsaddmod_aspx_ad835a1b_jhjrehvf.Create_ASP__layouts_15_pwa_admin_viewsaddmod_aspx() at System.Web.Compilation.BuildManager.CreateInstanceFromVirtualPath(VirtualPath virtualPath, Type requiredBaseType, HttpContext context, Boolean allowCrossApp) at System.Web.UI.PageHandlerFactory.GetHandlerHelper(HttpContext context, String requestType, VirtualPath virtualPath, String physicalPath)
at System.Web.HttpApplication.MaterializeHandlerExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute() at System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously)

What could be the problem?

PS : I got the same error when trying to create calendar and when trying to add a user to a project server group.

[update]

This is what the PWA status looks like

This is what the PWA status looks like

I tried to restart the the timer Service without no result, the status is stuck on "Waiting for Resources"

[update]

Below the steps i do to reproduce the error :

enter image description here

enter image description here

Its like the save buton doesn't work and the view creation stack on the formulaire page.

PS : I have a frensh installation of project server

Thanks a lot.

  • what is the status of PWA instance ? is it provisioned ? – Mohamed El-Qassas MVP Nov 24 '16 at 13:55
  • After verification i found that the status of PWA is " Provisioning Failed - see the Application event Log. " !! which is weird because the status was "provisioned" after the installation and i didn't do any actions! – soukaouta Nov 24 '16 at 15:18
2

Make sure that The PWA instance has been provisioned properly at

Central administration > Application management > manage Service application > click on project server application server > check the status of your PWA Instance

enter image description here

  • @soukaouta , you said you tried to restart SharePoint timer service, but still, you got waiting for resources ? are you applied this for all app servers within your farm ? are you tried to provision pwa again after restart timer service ? – Mohamed El-Qassas MVP Nov 24 '16 at 17:09
  • The status is now Provisionned, i should have provisioned the pwa after restarting the timer sevice ==> Thanks for the information. However, the error when creating a new view still exist with the same log trace. – soukaouta Nov 24 '16 at 17:25
  • go to iis > check application pool of PWA service check if it stopped , try to restart it by providing the service account credential again – Mohamed El-Qassas MVP Nov 24 '16 at 17:29
  • Still not working :( ps: the pwa portal is working fine and i can add projects and tasks ... normally, but the problem is when i try to create a new view from the "Project Web App Settings" page and also if i try to add a user to Project server administrators group ==> See picture below – soukaouta Nov 24 '16 at 18:56

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.