0

Trying to set alert on discussion post. The SharePoint development environment has set up on windows 7 machine with installed SharePoint 2010 foundation. I have to set up Outgoing E-Mail Settings from my central admin portal. Since I provided the required parameters. and tried to run

$email = "xyz@gmail.com"
$subject = "Test subject"
$body = "Test body" 
$site = New-Object Microsoft.SharePoint.SPSite "http://myspsite"
$web = $site.OpenWeb()
[Microsoft.SharePoint.Utilities.SPUtility]::SendEmail($web,0,0,$email,$subject,$body)

It returns False in result. However, I checked for the SMTP settings for outgoing emails. but everywhere the links given for Windows server machines like this, but not for Windows 7 to get his work. What all settings I need in my current environment ?

  • Hello! Is anyone there ? stuck on this guys. – Red Swan Jun 8 '16 at 12:28
0

IIS (Internet Information Server) 7.0 in Windows 7 no longer includes the SMTP service. If you need that service, you might try the free hMailServer. and read this

take a look this blog http://johanolivier.blogspot.com/2011/02/sharepoint-2010-incoming-e-mail.html

|improve this answer|||||
  • Thanks for reply. It is little hard to believe that SMTP service not in Windows 7, IIS7. Will check for hMailServer – Red Swan Jun 8 '16 at 13:12

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.