0

When I retrieve an O365 site's list's items in the designer workflow (2013) using rest api call, the Number type columns always get set to local integer variables as zeros. I have inspected the returned JSON using the Postman and Advance REST Client tools and there are non-zero values being returned, but when I copy the values to local integer variables and try to log those local variables then all I see are zeros in the workflow history list. Has anyone else experienced this?

  • try to change the local variable type from Number to string and then check. May be some format issue. – Ankit Kumar Jun 3 '16 at 6:44
  • I did that and it fails validation when checking for errors. It wont accept "Number" type even. Only "Integer" works. – Aamir Jun 3 '16 at 7:30
  • U sure its a Number column which you are returning . Can you add other number columns and check if all returning same 0 value in local variable – Ankit Kumar Jun 3 '16 at 8:25
0

not sure what happened, but I had to delete the "Get an item from a dictionary" action items and re-insert new ones and that fixed the problem. Buggy SP Designer wasted my two days :(

This is what the path for the dictionary item looked like in that action item: ([%Variable:index%])/MyNumricListColumn All this time I made sure that the local variable [%Variable:index%] was in fact a correct field data (judging from the way it responded to mouse clicks) and not just any plain text.

I hope this will be a lesson for others too. When in doubt, remove the action item and add it back in, no matter how correct it looks.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.