1

Development environment:

WFE - SP2013
SQL Server - SQL2014 [used to store SP dbs]
SQL Server - DATACUBE [used to store Contoso Datacube]

We are trying to connect PerformancePoint to the DATACUBE. The databases aren't showing in the dropdown for Dashboard Designer.

Dashboard Designer Blank

Things I've tried/tested:

  • I have installed MS SQL ADMOD.NET for 2014 on ALL servers.
  • I have rebooted all servers.
  • Given Unattended Service Account sysadmin permissions on both SQL servers
  • Given Unattended Service Account Site Collection Administrator permissions on the Business Intelligence Center site

Any suggestions are welcomed.

  • do you have SQL Service Analysis Service running ? – Codec Apr 27 '16 at 4:00
0

This setup is always confusing. The account you need to use for the Unattended account is the service account, not the account that is defined in the Secure Stores (you would use the stored account option for that).

You need to be sure it's added as an admin to the SSAS instance hosting the cube.

To catch any other issues run ULS viewer and watch it live as you attempt to access the cube. You can also run profiler on the SQL instance to check authentication.

0

I figured out the issue.

When I updated the web.config file, I used oldVersion=11.0.0.0 and newVersion=12.0.0.0.

This wasn't correct.

I checked the logs and found the oldVersion=10.0.0.0 so I changed the web.config file to oldVersion=10.0.0.0 and the newVersion=12.0.0.0.

After doing an IISReset, it work perfectly.

So make sure you note what your version number.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.