1

I am using a custom workflow and I have created two groups:

  • Group A - composed by me;
  • Group B - composed by my superior.

There is a "Assign task" action in my workflow. It is assigning the task to "Group A", but it does not send anything to my email, nor creating the task.

If I assign the task directly to myself, it works, but when I assign to the group, it does not.

Where did I go wrong?

I have tried those steps but it did not work.

  • Is it On prem or O365? – SlackerAmit Apr 2 '16 at 9:37
  • It's Office 365 – Phiter Apr 4 '16 at 11:15
  • 1
    Hows the User Profile Service and do you have that sync'd properly with your OU? Also is the "Group" an active directory security group, distribution group, or SharePoint group? – Mike Apr 5 '16 at 14:44
  • Sharepoint group... I don't know what is a User Profile Service, or the other two types of groups. – Phiter Apr 5 '16 at 16:13
5
+50

Considering that you are using a SharePoint group and presuming that the Assign a task step is not running inside an App Step, then make sure that everyone can view the membership of the group.

Go to the group settings page and the select Everyone option under the "Who can view the membership of the group?" question.

The reasoning behind this is that the workflow initiator cannot email the members of a group who he cannot see.

0

There are two types of task actions in SharePoint Designer: 'Assign a task' and 'Start a task process'. The former is only meant to assign a task to a single person. The latter is meant to assign a task to multiple people and therefore has the ability to expand SharePoint groups. In your case you want to "Start a task process" and then assign it to a SharePoint group. It's up to you whether to have the tasks created serially (one at a time) or in parallel (all tasks created at once).

  • I can't use Start a task process because it doesn't return the task ID, since it creates multiple tasks. – Phiter Apr 6 '16 at 14:52
  • I have created a reusable workflow and assigning the task to a group is now working, I'm not sure why tho. – Phiter Apr 6 '16 at 14:53

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.