1

I have a 2010 site with 3 web part pages containing a few list web parts. Occasionally a user will select the checkbox to edit an item but no ribbon appears. These users have permissions to edit these lists (and can make changes if they go to the list itself). Other users in the same permission groups have the ribbon.

I've set the navigation setting "Make Show Ribbon and Hide Ribbon commands available" to No. When I changed this setting the first time a user had no ribbon, it fixed it for her. However, I've had 2 users since then experience the same problem. The users have the ribbon on other sites, and a different user with the same permissions logged into the same computer and has the ribbon, so I don't think it's an issue with the client machine.

  • Did you ever get an answer for this? I'm experiencing the same problem and can't find an answer. – user Feb 19 '16 at 22:33
  • No. Sorry, I didn't. – Erin L Feb 20 '16 at 1:18
  • Have you included SP.js or SP.runtime.js in your pages manually? – Dhruv Jain Feb 20 '16 at 2:18
  • No, @DhruvJain, I haven't. – Erin L Feb 22 '16 at 14:00
  • It generally happens when masterpage interferes with the page. – Dhruv Jain Feb 22 '16 at 15:29
0

By default the ribbon controls are hidden. If you select the wheel on the top right corner and select show ribbon. This should make the ribbon appear.

http://www.informit.com/articles/article.aspx?p=2082121&seqNum=3

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.