1

I have a Content Query WebPart for quick links, it sits on the RHS of the page and it queries a custom list kept at the site collection level. I've created the WebPart and it works correctly.

enter image description here

I save the site as a template for rapid deployment of other sites and my quick links get a large amount of white space above them.

enter image description here

I've imported the correct WebPart as a custom WebPart for the site collection to solve a URL issue but apart from that, everything's standard. Ideas?

0

An interesting fix for this one. Something to do with saving the content query webpart (CQWP) in the template caused it to lose its query value so it was pulling through everything from the site collection. The reason that the other results shows up as blank was because the CQWP had been configured to show a custom field value to display a friendly URL.

The Solution: Despite my efforts, I couldn't get the CQWP to save correctly in the template how it was, so I had to modify the .webpart file. I exported my working webpart, opened it up in Visual Studio, and located the <property name="ListsOverride" type="string"> property. I then had to specify that I only wanted it to pull through from one list (the one housing my quick links) so I modified the ListsOverride to include a constraint

 <property name="ListsOverride" type="string">
          <![CDATA[<lists><List ID="B4C39233-3736-443A-B528-EFF1BB52E8D" /></lists>]]>
 </property>

Specifying the list using its GUID resolved the issue.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.