0

When I try to manage the managed metadata service I get "The Managed Metadata Service or Connection is currently not available. The Application Pool or Managed Metadata Web Service may not have been started. Please Contact your Administrator. "

I've just installed SP1.

I get this in the Event Log:

"The Managed Metadata Service 'Metadata Service Application Proxy' is inaccessible. The web application does not have sufficient permissions."

Done lots of Googling, restarted a few times, fooled with permissions, the lot and nothing seems to make a difference. What am I missing?

  • Did you follow these instructions: technet.microsoft.com/en-us/library/ff383250.aspx to make sure that the app pool account has the correct permissions? – Laurie Jul 1 '11 at 1:54
  • Yes, in fact I've added 'all authenticated users' with full permission but it doesn't change the behaviour. – Dan Jul 1 '11 at 3:59
0

Not sure if this is an answer that will help anyone else, but, after fooling with the application permissions on the Manage Service Applications page, I decided to change the App Pool (as it the existing one had a GUID for a name, I thought perhaps removing spaces or something may give it a human-readable one. No, as it turns out) and the new app pool apparently works. I also had the service stopped when I did this and restarted it from the Manage Services on Server page.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.