1

I try to deploy some solution and got this exception. In my solution I try to activate a feature which is creating a content type. this is the contenttype xml:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<Elements xmlns="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/">
  <ContentType ID="0x010100C568DB52D9D0A14D9B2FDCC96666E9F2007948130EC3DB064584E219954237AF3900242457EFB8B24247815D688C526CD44D003CE876821EAC4EC8AAD81AC501EBCD07"
               Name="Intranet nieuws"
               Group="Intranet"
               Description="Een nieuws pagina voor Intranet nieuws."
               Inherits="TRUE"
               Version="0">
    <FieldRefs>
      <FieldRef ID="{0A54A9EB-549A-4060-9D9D-21DF838A6F1D}" Name="BPublishHomePage" />
      <FieldRef ID="{26922C2A-C2F7-4D4F-A189-E2B9C04418E2}" Name="BHomePageAuthorized" />
      <FieldRef ID="{088d0f9d-f41e-4859-9626-db2c010ae435}" Name="MMSCategoriesTaxHTField1" />
      <FieldRef ID="{1193AB83-78C9-4059-A6A9-48251639CA33}" Name="BNewsCategory" />
      <FieldRef ID="{cf8eab32-83ad-43a5-8e75-12d9005687ae}" Name="Nieuwslocatie"/>
    </FieldRefs>
  </ContentType>
</Elements>

Exception:

The parent content type specified by content type identifier 0x010100C568DB52D9D0A14D9B2FDCC96666E9F2007948130EC3DB064584E219954237AF3900242457EFB8B24247815D688C526CD44D does not exist.

what does this excepion means? Do I missing contenttype 0x010100C568DB52D9D0A14D9B2FDCC96666E9F2007948130EC3DB064584E219954237AF3900242457EFB8B24247815D688C526CD44D or the parent of 0x010100C568DB52D9D0A14D9B2FDCC96666E9F2007948130EC3DB064584E219954237AF3900242457EFB8B24247815D688C526CD44D ?

0

I was facing the same problem when I try provisioning.

enter image description here

Apply-PnPProvisioningTemplate -Path C:/Provisioning/template.xml

You will be able to do the provisioning only if you have enabled the SharePoint Server Publishing feature in the Site Settings > Site Features.

Remember to enable the SharePoint Server Publishing Infrastructure under Site Settings > Site Collection Features before you enable the SharePoint Server Publishing feature in the Site Settings. It is a dependency.

| improve this answer | |
0

The contenttype ID you have in your XML is (trimmed for brevity) [...]26CD44D07. That references that it is a child of [...]26CD44D. If that content type does not exist on the site you're trying to load it to, it will fail.

| improve this answer | |
  • how can I avoid this error. I would like to do some check if the publish feature is not activated do not activate this feature. – Ola Aug 26 '15 at 13:35
  • Google can help you with that. (Check for feature or check for column) – Graham Aug 26 '15 at 19:49
0

you are specifying a contenttype in the xml which is inheriting from another, but the parent content type is not provisioned at that moment your feature is activated. see this msdn page for help understanding content type ids https://msdn.microsoft.com/en-us/library/office/aa543822%28v=office.14%29.aspx?f=255&MSPPError=-2147217396

there a lot of ways to get a list of provisioned content types here is a powershell way: http://techtrainingnotes.blogspot.dk/2011/01/powershell-to-find-sharepoint-content.html

you can find the xml for most of the built in content types at your SharePoint server under the hive folder TEMPLATE\FEATURES\ctypes\

| improve this answer | |

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.