0

I am trying to install SP solution inside my SharePoint 2013, but during the installation i got the following exception :-

***** Bamboo Core V2 (Prerequisite Component) *****
***** ERROR *****
Timeout error
CodePlex.SharePointInstaller.InstallException: Timeout error ---> CodePlex.SharePointInstaller.InstallException: Timeout error
   at CodePlex.SharePointInstaller.InstallProcessControl.WaitForJobCompletionCommand.Execute()
   --- End of inner exception stack trace ---
   at CodePlex.SharePointInstaller.InstallProcessControl.WaitForJobCompletionCommand.Execute()
   at CodePlex.SharePointInstaller.InstallProcessControl.TimerEventInstall(Object myObject, EventArgs myEventArgs)
[17/04/2015 02:12:18] The Solution was not removed. Make sure all jobs against the solution are executed.

***** Bamboo SharePoint Wiki Publisher *****
***** ERROR *****
Timeout error
CodePlex.SharePointInstaller.InstallException: Timeout error ---> CodePlex.SharePointInstaller.InstallException: Timeout error
   at CodePlex.SharePointInstaller.InstallProcessControl.WaitForJobCompletionCommand.Execute()
   --- End of inner exception stack trace ---
   at CodePlex.SharePointInstaller.InstallProcessControl.WaitForJobCompletionCommand.Execute()
   at CodePlex.SharePointInstaller.InstallProcessControl.TimerEventInstall(Object myObject, EventArgs myEventArgs)
[17/04/2015 02:27:38] The Solution was not removed. Make sure all jobs against the solution are executed.

so can anyone advice on what could be causing this timeout error ? baring in mind that i am running the installation using the admin account.

  • 2
    how many servers in the farm, usually this happen when one of the server is not responding properly. Make sure SharePoint Time and Admin services is running on all servers. – Waqas Sarwar MVP Apr 17 '15 at 4:34
  • @WaqasSarwarMCSE thanks for the reply, now i have the SharePoint +sql on the same server it is a single server ,, and when i check the services both the admin and SP timer is working well .. can u adivce please ? – john Gu Apr 17 '15 at 10:28
  • 2
    when you trying to install it, whats about the Server resources i.e ram, cpu? did you disable the loopback check and also do you internet access on server? – Waqas Sarwar MVP Apr 17 '15 at 17:45
  • @WaqasSarwarMCSE i have 10 GB of RAM and CPU utilization will be around 70-00% during installation ,, and yes i have set the DisableLoopbackCheck in the registry.. so can u adivce further please ? – john Gu Apr 18 '15 at 22:43

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.