1

I have 4 VMs

  1. ADVM (Active Directory/Domain)
  2. SPVM (Sharepoint Server)
  3. SQLVM (SQL Server)
  4. SPVM2 (New Sharepoint Server that I will connect to my previous farm that I created in SPVM)

VMs 2 and 3 is smoothly running, then I created VM4(SPVM2), and successfully connect it to my Server Farm that created using my VM2(SPVM), now that I connect my VM4 to the farm, I delete my VM2 because I will use my VM4 as the Main server and dispose the VM2.

My problem now is everytime I access my SharePoint site, it shows me that the page cant be displayed Make sure the web address is correct

I'm wondering why because as far as I know, it will get the information on SQL Server that's why I thought that deleting my VM2 won't affect the service.

  • is this for all the sites? did you update your AAM settings? if you are using the DNS, then make sure now they are pointing to the new VM. when you delete the old VM, how you did, did you disconnect it via config wizard? – Waqas Sarwar MVP Apr 14 '15 at 2:53
  • where can i find AAM settings? When I delete my VM, I just delete it and also to my DNS in Active Directory and Computers. – spideynok Apr 14 '15 at 2:56
  • That,s not right way to delete the server from sharepoint.you have to run the configuration wizard n disconnect the server....for aam, go to central admin> application management >aam.... – Waqas Sarwar MVP Apr 14 '15 at 2:59
  • At first I knew that that was wrong hehe. I can't even access the Central Admin, same result as mention above. Is there a way to resolve this? Although this is only a test machine, where I can create a new one again, but I just want to see if there's an answer for this, so if in the future that I will experience this kind of problem, I already have an Idea on how to resolve it. I'm very new to this so please bear with me :) – spideynok Apr 14 '15 at 3:03
  • 1st thing, run the configuration wizard on new vm n select this server ll host central admin, this way CA will back.... – Waqas Sarwar MVP Apr 14 '15 at 3:08
0

In your case as you add new VM and remove the old VM. You have to make sure the following things.

  • make sure the Central admin is provision on new VM.(now url will be newVM:port)
  • Update the DNS record to new VM
  • Update the AAM settings.
  • Now all URLs having the new VM in it.

When you disconnect a server from a farm please use the PSconfig Wizard it is really save you from alot of issues. you can also remove it from central admin.

Remove a server from a farm in SharePoint 2013

| improve this answer | |

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.