1

I am not sure if this is a SP problem or not. So I am posting here because the problem occurs to the SP server.

Well, I have three servers: a Domain server, an SQL server and a server dedicated to SharePoint 2013 (all servers are 2012 R2). After installing Active Directory I added SQL server to the domain. But for some reasons I had to demote the Active Directory server and promote it again and change the domain name. Then I removed SQL Server from the old domain (which did not exist in my network anymore) and added it to the newly created domain. then added SP server to the domain and installed SP 2013.

I created the farm manually using SP powershell with no problem, then ran Configuration wizard. But SharePoint Central Administration Portal could not be browsed (server error in '/' application). Digging into my event log I realized the following error occurs frequently: "Unknown SQL Exception 18452 occurred. Additional error information from SQL Server is included below. Login failed. The login is from an untrusted domain and cannot be used with Windows authentication."

I checked SQL Server event log as well and found following error which occurs frequently as well: "SSPI handshake failed with error code 0x8009030c, state 14 while establishing a connection with integrated security; the connection has been closed. Reason: AcceptSecurityContext failed. The Windows error code indicates the cause of failure. The logon attempt failed [CLIENT: ]"

Is it related to demoting and promoting AD server? I tried different solutions non of which worked. any help would be deeply appreciated.

Thanks, Neda

  • 1
    by the way I have seen this question here already: sharepoint.stackexchange.com/questions/110166/… whose solution did not work in my case. – Neda S Dec 6 '14 at 8:49
  • Well, I was able to solve part of problem! I can browse Central Administration Portal now by only modifying permissions of Application Pool. But error 18452 on SP server and 0x8009030c on SQL server still exist. – Neda S Dec 6 '14 at 13:07
1

I was able to solve this problem. So I am sending an answer here as it might be the solution to others' similar issue.

When I wanted to create the farm using SP powershell, I did not run it as the SQL admin user (though I was logged in as SQL admin). So the program started as local machine admin which did not have dbowner role on SQL Server.

When I digged in deeper, I realized that SP was trying to connect to SQL Server using local admin user. So I recreated the farm using powershell by right clicking on it and selecting run as different user and entering SQL admin credentials.

Hope it works for others too.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.