0

I have a problem with my custom action. Below is declaration of the custom action:

<CustomAction Id="CommandUI.Ribbon.List.Text" Location="CommandUI.Ribbon.EditForm" RegistrationType="ContentType" RegistrationId="0x01">
<CommandUIExtension>
  <CommandUIDefinitions>
    <CommandUIDefinition Location="Ribbon.EditingTools.CPInsert.Embed.Controls._children">

      <Button Id="ITlist.SetText" 
              Sequence="5"
              Command="ITlist.SetText" 
              Image16by16="Images\formatmap32x32.png" 
              Image32by32="Images\formatmap32x32.png"
              LabelText="Add body text" 
              ToolTipTitle="Out-of-box excuse" 
              ToolTipDescription="Help text" 
              TemplateAlias="o1"/>

    </CommandUIDefinition>
  </CommandUIDefinitions>

  <CommandUIHandlers>
    <CommandUIHandler Command="ITlist.SetText" 
                      EnabledScript=""  
                      CommandAction="javascript:alert('Test');">
    </CommandUIHandler>
  </CommandUIHandlers>

</CommandUIExtension>

The problem is that the custom action button is not visible on a page when it is in edit mode, it is only visible when I'm in edit properties mode of the page. Can anyone help me to point out where I made mistake??

1

Use Location="CommandUI.Ribbon" instead of Location="CommandUI.Ribbon.EditForm".

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.