0

I'm getting the following error:

Could not load file or assembly 'WebPartsAndControls, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=e2637de7f0074503' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.

How should I go about tracking down the issue?

6
  • Where you are getting this error and what action produces this? Dec 2 '14 at 13:43
  • When I view any of my store front pages under my subsite. It doesn't matter if I am logged into share point or not.
    – klewis
    Dec 2 '14 at 13:47
  • It seems there is a webpart that is causing this issue. At the end of the page add contents=1. This will give you the list of webparts. Remove the webparts you are not using. Dec 2 '14 at 13:49
  • thanks, but when I add that to the URL, it tells me "There are currently no Web Parts associated with any Web Part Zones on this page. Web Parts added to the page outside of a Web Part Zone will not appear in this list."
    – klewis
    Dec 2 '14 at 13:53
  • 1
    Ok in that case open up the corresponding master page & page layout. Check if there is any reference to the assembly WebPartsAndControls, Version=1.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=e2637de7f0074503 Dec 2 '14 at 13:54
1

This can happens because of any of the following issues

  1. A webpart that is embedded on the page. To find all webparts add contents=1 at the end of the page URL
  2. Check the Page Layout and see if any reference is there for the mentioned assembly
  3. Check the master page and see if any reference is there for the mentioned assmebly

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.