0

I have created a page layout in SharePoint Designer 2010 and I added the content editor webpart so that users could add content in a specific part on the page. When i saved and published my page layout and created a new page, I could see the webpart but when the page was in edit mode, I could not edit it. It does not even show the "Click here to edit this web part" text. All i see is a box.

Is there a setting I am supposed to change within Designer? Am i trying to use this in the wrong way?

1

In order to get the content editor web part to work, you must first create a web part zone and place it on the page. Then you can add web parts to that section. Now when i go to the page in edit mode, i am able to add content and save.

0

In edit mode you should click on the box. That will bring up the ribbon tools for text editing.

Another alternative to your approach is by using RichHtmlField instead of content editor

<PublishingWebControls:RichHtmlField InputFieldLabel="centercontentbox" FieldName="6946f02c-c941-452e-be99-14126eb266ef" runat="server"></PublishingWebControls:RichHtmlField>
  • When i am in edit mode on my webpage the box is not clickable. I just tried adding the RichHTMLField code you supplied as well. That does not render on my webpage. It shows up as blank. I don't even see a border around the section. Could it be the content type that I created the page layout from? – Kizzie Nov 14 '14 at 16:51
  • Try to follow this articles sprider.org/2012/10/12/… – Amal Hashim Nov 14 '14 at 16:52
  • Hm, I have followed these steps already. This article mentions "All it needs now is RTE or edit mode css included within the master page.". Is it saying that I need to add some extra code to make my richtext field show up? – Kizzie Nov 14 '14 at 16:59

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.